A Empirical Study on the Influence of Product Criticism on Producers' Cognitive Maps
Project/Area Number |
17K03902
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Research Category |
Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
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Allocation Type | Multi-year Fund |
Section | 一般 |
Research Field |
Management
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Research Institution | Aichi Institute of Technology |
Principal Investigator |
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Project Period (FY) |
2017-04-01 – 2021-03-31
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Project Status |
Completed (Fiscal Year 2020)
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Budget Amount *help |
¥2,600,000 (Direct Cost: ¥2,000,000、Indirect Cost: ¥600,000)
Fiscal Year 2019: ¥650,000 (Direct Cost: ¥500,000、Indirect Cost: ¥150,000)
Fiscal Year 2018: ¥910,000 (Direct Cost: ¥700,000、Indirect Cost: ¥210,000)
Fiscal Year 2017: ¥1,040,000 (Direct Cost: ¥800,000、Indirect Cost: ¥240,000)
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Keywords | 認知地図 / クリティクス / 製品批評 / 製品カテゴリー / 批評家 / 生産者 / 国内評価 / 海外評価 / 製品評価 / 批評 / 市場の形成 / 知識共有 / 市場の媒介者 / ディーラー / 経営戦略 / 経営学 / 企業戦略 |
Outline of Final Research Achievements |
The purpose of this study is essentially to formulate and test the hypothesis that product critics' product critiques influence producers' perceptions, producers' actions, and producers' outcomes, and that producers rewrite their own cognitive maps. In this study, I limited our focus to the outdoor knife market among knife producers, and conducted interviews with domestic outdoor knife producers and a survey of specialized magazines. The results showed that product criticism of clitics in journals had little influence on producers, and that product brokers' product evaluations influenced producers and rewrote producers' cognitive maps. Thus, the original hypothesis was partially substantiated.
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Academic Significance and Societal Importance of the Research Achievements |
近年、情報技術の発展にともない、消費者が入手できる製品にまつわる情報は急速に増加している。しかしながら生産者と消費者は入手できる製品の情報をすべて整理し、製品を評価することはできない。つまり生産者と消費者はともに情報過多に陥る可能性がある。 その際、クリティクスは一部、生産者や消費者の機能を代替し、生産者や消費者にかわって製品を分類し(categorize)、評価する。生産者や消費者が情報過多になればなるほど、今後とも市場においてクリティクスの役割は大きくなると予想できるため、クリティクスの影響力を特定し、その影響力を測定することは、社会的にも学術的にも高い意義がある。
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Report
(5 results)
Research Products
(10 results)