Softening of vegetable food and its application to the processing technology by the cell wall destruction using underwater shock wave
Project/Area Number |
19300246
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Research Category |
Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
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Allocation Type | Single-year Grants |
Section | 一般 |
Research Field |
Eating habits, studies on eating habits
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Research Institution | Kumamoto University |
Principal Investigator |
ITOH Shigeru Kumamoto University, 衝撃・極限環境研究センター, 教授 (80069567)
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Project Period (FY) |
2007 – 2008
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Project Status |
Completed (Fiscal Year 2008)
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Budget Amount *help |
¥17,420,000 (Direct Cost: ¥13,400,000、Indirect Cost: ¥4,020,000)
Fiscal Year 2008: ¥4,160,000 (Direct Cost: ¥3,200,000、Indirect Cost: ¥960,000)
Fiscal Year 2007: ¥13,260,000 (Direct Cost: ¥10,200,000、Indirect Cost: ¥3,060,000)
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Keywords | 食品と咀嚼性 / 食品加工 / 衝撃波 / 食品軟化 / 食品 / 農林水産物 |
Research Abstract |
個人の咀嚼能力に対応できる新規の食品加工技術として、衝撃波による食品加工技術研究を実施した。水中衝撃波による細胞破壊のメカニズムを解明し、衝撃波負荷に対する食品の軟化評価、衝撃波パラメータの計測ならびに評価、衝撃波伝播解析のための数値計算用コード開発、顕微鏡観察による衝撃波痕跡の画像解析を行い、個々人の咀嚼能力に応じた固さを得る食品加工技術の実用化のためのメカニズムを解明した
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Report
(3 results)
Research Products
(40 results)
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[Presentation]2007
Author(s)
伊東 繁
Organizer
火薬学会秋季研究発表講演会
Place of Presentation
北九州テクノセンター
Year and Date
2007-10-11
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