Research Project
Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
個人の咀嚼能力に対応できる新規の食品加工技術として、衝撃波による食品加工技術研究を実施した。水中衝撃波による細胞破壊のメカニズムを解明し、衝撃波負荷に対する食品の軟化評価、衝撃波パラメータの計測ならびに評価、衝撃波伝播解析のための数値計算用コード開発、顕微鏡観察による衝撃波痕跡の画像解析を行い、個々人の咀嚼能力に応じた固さを得る食品加工技術の実用化のためのメカニズムを解明した
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All Journal Article (13 results) (of which Peer Reviewed: 4 results) Presentation (15 results) Remarks (12 results)
Transactions of the Materials Research Society of Japan Vol.33, No.4
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The International Journal of Multiphysics Vol2, No.2
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American Society of Mechanical Engineers, Pressure Vessels and Piping Division (Publication) PVP 4
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Materials Science Forum Volume 566
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2008 American Society of Mechanical Engineers, Pressure Vessels and Piping Division (Publication) PVP 4
2008 Materials Science Forum 566
The International Journal of Multiphysics volume 1, Number1
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Proceedings of 2007 ASME Pressure Vessels and Piping Conference ISBN0-7918-3804-8, I771CD
The International Journal of Multiphysics 1(1)
http://shock.smrc.kumamoto-u.ac.jp/shock/itoh/shock_itoh.html