Mechanism for prevention of spontaneous stroke by epigallocatechin gallate in rats
Project/Area Number |
19700604
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Research Category |
Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
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Allocation Type | Single-year Grants |
Research Field |
Eating habits, studies on eating habits
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Research Institution | Kinki University |
Principal Investigator |
TABUCHI Masaki Kinki University, 医学部, 助教 (20340771)
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Project Period (FY) |
2007 – 2008
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Project Status |
Completed (Fiscal Year 2008)
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Budget Amount *help |
¥3,620,000 (Direct Cost: ¥3,200,000、Indirect Cost: ¥420,000)
Fiscal Year 2008: ¥1,820,000 (Direct Cost: ¥1,400,000、Indirect Cost: ¥420,000)
Fiscal Year 2007: ¥1,800,000 (Direct Cost: ¥1,800,000)
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Keywords | 循環器・高血圧 / 食品 / 緑茶カテキン / 脳卒中 / 酸化ストレス / アディポネクチン / 耐糖能 |
Research Abstract |
緑茶の摂取が脳卒中発症を予防する機序を明らかにするために、悪性脳卒中易発症性高血圧自然発症ラットM-SHRSPに緑茶の主要成分エピガロカテキンガレート(EGCG)を長期間摂取させた.EGCGの摂取により、収縮期血圧の上昇抑制、アンジオテンシンIIの生成抑制、酸化ストレスの生成抑制、および耐糖能異常の改善が観察された.EGCGはこれらの機序を介して脳卒中発症を予防していることが明らかとなった.
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Report
(3 results)
Research Products
(21 results)