Development of Peptide Recovery Methods Based on Chelate Affinity from Food Resources
Project/Area Number |
19760529
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Research Category |
Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
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Allocation Type | Single-year Grants |
Research Field |
Properties in chemical engineering process/Transfer operation/Unit operation
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Research Institution | University of Miyazaki |
Principal Investigator |
OSHIMA Tatsuya University of Miyazaki, 工学部, 准教授 (00343335)
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Project Period (FY) |
2007 – 2008
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Project Status |
Completed (Fiscal Year 2008)
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Budget Amount *help |
¥3,620,000 (Direct Cost: ¥3,200,000、Indirect Cost: ¥420,000)
Fiscal Year 2008: ¥1,820,000 (Direct Cost: ¥1,400,000、Indirect Cost: ¥420,000)
Fiscal Year 2007: ¥1,800,000 (Direct Cost: ¥1,800,000)
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Keywords | キレートアフィニティー / IMAC / ペプチド / 分離 / 回収 / キレート樹脂 / 限外ろ過 / 食品バイオマス / イオン交換 |
Research Abstract |
食品産業等において排出されるバイオマス廃棄物から、各種アミノ酸・ペプチド等の成分を効率的に分離・濃縮することができれば、機能性食品や薬品原料として有効利用することが可能となる。本研究では食品バイオマス中の機能性ペプチドを選択的に分離回収できる新たな分離プロセスとして、担体に固定化された金属イオンとペプチドの官能基とのアフィニティーに基づいた、吸着・限外ろ過による新たな分離法を開発した。
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Report
(3 results)
Research Products
(18 results)