Three dimensional structural analysis of peanut major allergens
Project/Area Number |
19780097
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Research Category |
Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
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Allocation Type | Single-year Grants |
Research Field |
Food science
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Research Institution | Kyoto University |
Principal Investigator |
MASUDA Taro Kyoto University, 大学院・農学研究科, 助教 (40395653)
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Project Period (FY) |
2007 – 2008
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Project Status |
Completed (Fiscal Year 2008)
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Budget Amount *help |
¥3,730,000 (Direct Cost: ¥3,400,000、Indirect Cost: ¥330,000)
Fiscal Year 2008: ¥1,430,000 (Direct Cost: ¥1,100,000、Indirect Cost: ¥330,000)
Fiscal Year 2007: ¥2,300,000 (Direct Cost: ¥2,300,000)
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Keywords | 食品生化学 / アレルギー / 食品 / タンパク質 / 植物 |
Research Abstract |
ピーナッツ主要アレルゲンであるAra h 1、および、Ara h 3について、cDNAのクローニング、組換えタンパク質の発現と精製を行い、Ara h 1についてはX線結晶構造解析に供し得る単結晶の調製に成功した。Spring-8放射光施設において取得した2.8ÅまでのX線回折データより、Ara h 1結晶の空間群をC2、a=165.899Å, b=89.263Å, c=160.036Å, α=90°, β=109.046°γ=90°と決定し、ダイズ7Sグロブリンβ-サブユニットの立体構造をサーチモデルとした分子置換法により初期位相を決定した。
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Report
(3 results)
Research Products
(4 results)
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[Journal Article] Construction of homo- and heteropolymers of plant ferritin subunits using an in vitro protein expression system2007
Author(s)
Masuda, T., Goto, F., Yoshihara, T., Ezure, T., Suzuki, T., Kobayashi, S., Shikata, M., Utsumi, S.
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Journal Title
Protein Expr. Purify. 56
Pages: 237-246
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Peer Reviewed
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