Research Project
Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
食物アレルギーを誘発する成分は、食品を構成する多種多様な成分の中でもある特定のタンパク質であると推定される。本研究では、わが国における食物アレルギーの発症率及び重篤度の高いものの中で、主要抗原が塩不溶性のため、これまでに解析の研究が進んでいない小麦、大麦、ライ麦等の穀物中の主要抗原について2次元HPLCシステムを利用したプロファイリング分析を試みた。
All 2009 2008 2007 Other
All Journal Article (10 results) (of which Peer Reviewed: 6 results) Presentation (11 results) Remarks (1 results)
Journal of AOAC International 91
Pages: 123-129
Japanese Journal of Food Chemistry 15
Pages: 12-17
110007367364
Pages: 110-115
110007367375
Japanese Journal of Pediatric Medicine, 39
Pages: 558-563
Food & Food Ingredients Journal of Japan 212
Pages: 1006-1015
Japanese Joumal of Pediatric Medicine 39
Foods & Food Ingredients Joumal of Japan 212
http://www.pharm.or.jp/hot-news/129kh/pdfs/073.pdf