Antigenic analysis of the food allergen using multi-dimensional HPLC system
Project/Area Number |
19790044
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Research Category |
Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
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Allocation Type | Single-year Grants |
Research Field |
Physical pharmacy
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Research Institution | National Institute of Health Sciences |
Principal Investigator |
SAKAI Shinobu National Institute of Health Sciences, 代謝生化学部, 主任研究官 (60370938)
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Project Period (FY) |
2007 – 2008
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Project Status |
Completed (Fiscal Year 2008)
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Budget Amount *help |
¥3,660,000 (Direct Cost: ¥3,300,000、Indirect Cost: ¥360,000)
Fiscal Year 2008: ¥1,560,000 (Direct Cost: ¥1,200,000、Indirect Cost: ¥360,000)
Fiscal Year 2007: ¥2,100,000 (Direct Cost: ¥2,100,000)
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Keywords | 食物アレルギー / 抗原解析 / 高速液体クロマトグラフィー / ウェスタンブロッティング / ウエスタンブロッティング |
Research Abstract |
食物アレルギーを誘発する成分は、食品を構成する多種多様な成分の中でもある特定のタンパク質であると推定される。本研究では、わが国における食物アレルギーの発症率及び重篤度の高いものの中で、主要抗原が塩不溶性のため、これまでに解析の研究が進んでいない小麦、大麦、ライ麦等の穀物中の主要抗原について2次元HPLCシステムを利用したプロファイリング分析を試みた。
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Report
(3 results)
Research Products
(22 results)
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[Journal Article] Interlaboratory Evaluation of Two Enzyme-Linked Immunosorbent Assay Kits for the Determination of Crustacean Protein in Processed Foods2008
Author(s)
Shinobu SAKAI, Rieko MATSUDA, Reiko ADACHI, Hiroshi AKIYAMA, Tamio MAITANI, Yasuo OHNO, Michihiro OKA, Akihisa ABE, Kosuke SEIKI, Hiroshi ODA, Kazuo SHIOMI, Atsuo URISU
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Journal Title
Journal of AOAC International 91
Pages: 123-129
Related Report
Peer Reviewed
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[Journal Article] A Survey of CrustaceanSoluble Proteins such as "Shrimp" and "Crab" Content in the Food Ingredients2008
Author(s)
Shinobu SAKAI, Reiko ADACHI, Yusuke SHIBAHARA, Michihiro OKA, Akihisa ABE, Kosuke SEIKI, Hiroshi ODA, Hisashi YOSHIOKA, Kazuo SHIOMI, Atsuo URISU, Hiroshi AKIYAMA, Reiko TESHIMA
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Journal Title
Japanese Journal of Food Chemistry 15
Pages: 12-17
NAID
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