The effect of wine polyphenol for Alzheimer's disease
Project/Area Number |
19890083
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Research Category |
Grant-in-Aid for Young Scientists (Start-up)
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Allocation Type | Single-year Grants |
Research Field |
Neurology
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Research Institution | Kanazawa University |
Principal Investigator |
HAMAGUCHI Tsuyoshi Kanazawa University, 附属病院, 助教 (70452109)
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Project Period (FY) |
2007 – 2008
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Project Status |
Completed (Fiscal Year 2008)
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Budget Amount *help |
¥3,085,000 (Direct Cost: ¥2,680,000、Indirect Cost: ¥405,000)
Fiscal Year 2008: ¥1,755,000 (Direct Cost: ¥1,350,000、Indirect Cost: ¥405,000)
Fiscal Year 2007: ¥1,330,000 (Direct Cost: ¥1,330,000)
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Keywords | アルツハイマー病 / ワインポリフェノール / アミロイドβ / モデルマウス / ポリフェノール / ケルセチン |
Research Abstract |
赤ワインポリフェノールのアルツハイマー病(AD)に対する効果を検討するため、ADモデルマウスに赤ワインポリフェノールの1 種であるケルセチンを経口投与した。ケルセチン投与によって、AD モデルマウスの体重は増加したが、生存率、運動機能、認知機能、脳病理でのAD 変化に有意な差を認めず、ケルセチン経口投与によるAD 治療は難しいものと考えられた。
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Report
(3 results)
Research Products
(45 results)