Project/Area Number |
20256001
|
Research Category |
Grant-in-Aid for Scientific Research (A)
|
Allocation Type | Single-year Grants |
Section | 海外学術 |
Research Field |
Eating habits, studies on eating habits
|
Research Institution | Mukogawa Women's University |
Principal Investigator |
YAMORI Yukio 武庫川女子大学, 国際健康開発研究所, 教授 (80025600)
|
Co-Investigator(Renkei-kenkyūsha) |
NISHIO Hisahide 神戸大学, 大学院・医学研究科, 教授 (80189258)
ICHIKAWA Atsushi 武庫川女子大学, 薬学部, 教授 (10025695)
KINOSHITA Kenji 武庫川女子大学, 薬学部, 教授 (70441219)
MORI Mari 武庫川女子大学, 国際健康開発研究所, 講師 (70399343)
KATO Norihiro 国立国際医療センター研究所, 遺伝子診断治療開発研究部, 部長 (80293934)
KATSUYA Tomohiro 大阪大学, 大学院・医学部, 特任准教授 (30311757)
HAMADA Atsumi 武庫川女子大学, 国際健康開発研究所, 助手 (40541967)
TAGUCHI Takashi 武庫川女子大学, 国際健康開発研究所, 助手 (50449005)
BABA Takako 武庫川女子大学, 国際健康開発研究所, 助手 (50643293)
|
Project Period (FY) |
2008 – 2012
|
Project Status |
Completed (Fiscal Year 2012)
|
Budget Amount *help |
¥44,070,000 (Direct Cost: ¥33,900,000、Indirect Cost: ¥10,170,000)
Fiscal Year 2012: ¥8,970,000 (Direct Cost: ¥6,900,000、Indirect Cost: ¥2,070,000)
Fiscal Year 2011: ¥8,970,000 (Direct Cost: ¥6,900,000、Indirect Cost: ¥2,070,000)
Fiscal Year 2010: ¥11,050,000 (Direct Cost: ¥8,500,000、Indirect Cost: ¥2,550,000)
Fiscal Year 2009: ¥8,970,000 (Direct Cost: ¥6,900,000、Indirect Cost: ¥2,070,000)
Fiscal Year 2008: ¥6,110,000 (Direct Cost: ¥4,700,000、Indirect Cost: ¥1,410,000)
|
Keywords | 国際研究交流 / インド,インドネシア,スリランカ,オーストラリア,ブラジル,カナダ,スコットランド / 24 時間尿分析 / マグネシウム / タウリン / 食塩感受性 / 生活習慣病 / 脂質異常症 / 国際研究者交流 / インド(南、北): 韓国 / 高血圧 / 24時間尿分析 / 食塩摂取 / マグネシウム摂取 / 栄養バイオマーカー / 24時間尿 / カロテノイド / インド / スリランカ / スコットランド / 遺伝子 / 肥満 / 栄養介入 / 24時間採尿 / 栄養のバイオマーカー / メタボリック症候群 / 高脂血症 / 糖尿病 / 遺伝子分析 / CARDIAC方式 / MTHFR / 遺伝子多型 / ホモシステイン / 葉酸 / アボリジニー / 爪遺伝子分析 / メリンジョ |
Research Abstract |
WHO-coordinated cardiovascular diseases and alimentary comparisonstudy and newly added studies on high-risk populations indicated magnesium and taurineintake reductions were related with increased risks despite genetic differences,salt-induced blood pressure rise was related with increased heart rate and this bloodpressure rise was significantly lowered by higher taurine intake, vegetable intakeaffected risks significantly through genotypes related to folic acid absorption, and therisks of increasing dyslipidemia were proven to be reduced by a soy intervention study. These findings contributed to the development of nutritional prediction and preventionof lifestyle-related diseases.
|