Facilitating Video-based Cooking Communication by Multimedia Technologies
Project/Area Number |
23500137
|
Research Category |
Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
|
Allocation Type | Multi-year Fund |
Section | 一般 |
Research Field |
Media informatics/Database
|
Research Institution | Institute of Information Security |
Principal Investigator |
HIDENORI Tsuji 情報セキュリティ大学院大学, その他の研究科, 准教授 (90398975)
|
Co-Investigator(Kenkyū-buntansha) |
YAMAKATA Yoko 京都大学, 情報学研究科, 准教授 (60423018)
FUNATOMI Takuya 京都大学, 学内共同利用施設等, 助教 (20452310)
|
Project Period (FY) |
2011 – 2013
|
Project Status |
Completed (Fiscal Year 2013)
|
Budget Amount *help |
¥5,200,000 (Direct Cost: ¥4,000,000、Indirect Cost: ¥1,200,000)
Fiscal Year 2013: ¥650,000 (Direct Cost: ¥500,000、Indirect Cost: ¥150,000)
Fiscal Year 2012: ¥1,820,000 (Direct Cost: ¥1,400,000、Indirect Cost: ¥420,000)
Fiscal Year 2011: ¥2,730,000 (Direct Cost: ¥2,100,000、Indirect Cost: ¥630,000)
|
Keywords | 遠隔コミュニケーション / メディア処理 / 弱同期 / 遠隔同時調理 / ながら作業 / IwaCam / 調理支援システム / 遠隔同時処理 / 遠隔コミュニケーション支援 / 情報システム |
Research Abstract |
We aim to realize "video-based cooking communication" which allows a chef to learn cooking by communicating with other skilled chefs or friends over the internet. Since the users may concentrate on rather cooking than communication, it is desirable to introduce multimedia technologies such as video summarization for supporting communication. In this research we use "IwaCam" is a multimedia processing platform for video-based cooking communication. IwaCam enables to add the various media process function, so we implemented the assist of video-based cooking communication. This research shows the effectiveness of video-based cooking communication.
|
Report
(4 results)
Research Products
(22 results)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
[Presentation] 画像・振動音・荷重データを統合的に用いた食材認識2012
Author(s)
井上 仁, 中村 和晃, 舩冨 卓哉, 橋本 敦史, 上田 真由美, 山肩 洋子, 美濃 導彦
Organizer
電子情報通信学会 マルチメディア・仮想環境基礎(MVE)研究会, Vol.111 No.478 PP.37-42, 2012-3.
Place of Presentation
富山大学 工学部 地域共同研究センター2階
Related Report
-
[Presentation] 食材管理のための荷重特徴を用いた食材同定2012
Author(s)
加茂田 玲奈, 上田 真由美, 舩冨 卓哉, 飯山 将晃,
Organizer
電子情報通信学会 マルチメディア・仮想環境基礎(MVE)研究会, Vol.111 No.478 PP.37-42, 2012-3.
Place of Presentation
富山大学 工学部 地域共同研究センター2階
Related Report
-
-