Project/Area Number |
24H02593
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Research Category |
Grant-in-Aid for Encouragement of Scientists
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Allocation Type | Single-year Grants |
Review Section |
3110:Agricultural chemistry, agricultural and environmental biology, forestry and forest products science, applied aquatic science, agricultural economics and rural sociology, agricultural engineering, veterinary medical science, animal science, and related fields
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Research Institution | University of the Ryukyus |
Principal Investigator |
新垣 美香 琉球大学, 農学部, 技術専門職員
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Project Period (FY) |
2024-04-01 – 2025-03-31
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Project Status |
Granted (Fiscal Year 2024)
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Budget Amount *help |
¥470,000 (Direct Cost: ¥470,000)
Fiscal Year 2024: ¥470,000 (Direct Cost: ¥470,000)
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Outline of Research at the Start |
本研究では沖縄県におけるコーヒー栽培について検証するため、その生長と品質の分析を行い、さらにその結果に影響を与える因子を明らかにしていく。 そこでまず、沖縄県に分布する3種類の土壌を用いた栽培試験を行い、その生長・収量調査を行ってきた。さらに今年度はコーヒーの香りや味に関与する様々な成分について一斉分析と解析を行い、沖縄産コーヒーとしての香りと味に大きく寄与する因子を検索する。その解析結果と生長・収量データや気象データなどの相関について解析を行い、品種や土壌ごとに適した栽培条件を検証する。 得られた結果は生産者や教育現場と共有し、地域農業の活性化と次世代への普及に繋げることを目的とする。
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