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国産コーヒーの品質向上を目的としたフードミクス解析と最適栽培条件の検証

Research Project

Project/Area Number 24H02593
Research Category

Grant-in-Aid for Encouragement of Scientists

Allocation TypeSingle-year Grants
Review Section 3110:Agricultural chemistry, agricultural and environmental biology, forestry and forest products science, applied aquatic science, agricultural economics and rural sociology, agricultural engineering, veterinary medical science, animal science, and related fields
Research InstitutionUniversity of the Ryukyus

Principal Investigator

新垣 美香  琉球大学, 農学部, 技術専門職員

Project Period (FY) 2024-04-01 – 2025-03-31
Project Status Granted (Fiscal Year 2024)
Budget Amount *help
¥470,000 (Direct Cost: ¥470,000)
Fiscal Year 2024: ¥470,000 (Direct Cost: ¥470,000)
Outline of Research at the Start

本研究では沖縄県におけるコーヒー栽培について検証するため、その生長と品質の分析を行い、さらにその結果に影響を与える因子を明らかにしていく。
そこでまず、沖縄県に分布する3種類の土壌を用いた栽培試験を行い、その生長・収量調査を行ってきた。さらに今年度はコーヒーの香りや味に関与する様々な成分について一斉分析と解析を行い、沖縄産コーヒーとしての香りと味に大きく寄与する因子を検索する。その解析結果と生長・収量データや気象データなどの相関について解析を行い、品種や土壌ごとに適した栽培条件を検証する。
得られた結果は生産者や教育現場と共有し、地域農業の活性化と次世代への普及に繋げることを目的とする。

URL: 

Published: 2024-04-05   Modified: 2024-06-24  

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