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A study on taste sensing mechanisms mediated by the rumen fermentation

Research Project

Project/Area Number 24K01904
Research Category

Grant-in-Aid for Scientific Research (B)

Allocation TypeMulti-year Fund
Section一般
Review Section Basic Section 42010:Animal production science-related
Research InstitutionIbaraki University

Principal Investigator

吉田 悠太  茨城大学, 応用生物学野, 助教 (00875023)

Project Period (FY) 2024-04-01 – 2028-03-31
Project Status Granted (Fiscal Year 2024)
Budget Amount *help
¥18,590,000 (Direct Cost: ¥14,300,000、Indirect Cost: ¥4,290,000)
Fiscal Year 2027: ¥4,290,000 (Direct Cost: ¥3,300,000、Indirect Cost: ¥990,000)
Fiscal Year 2026: ¥4,290,000 (Direct Cost: ¥3,300,000、Indirect Cost: ¥990,000)
Fiscal Year 2025: ¥4,290,000 (Direct Cost: ¥3,300,000、Indirect Cost: ¥990,000)
Fiscal Year 2024: ¥5,720,000 (Direct Cost: ¥4,400,000、Indirect Cost: ¥1,320,000)
Keywords味覚受容体 / ルーメン発酵 / 反芻
Outline of Research at the Start

味覚は、生命維持に必要な栄養素や忌避すべき有害物を口腔で感知できるよう進化してきた化学感覚である。一方、反芻動物のエネルギー獲得方式は単胃動物とは全く異なり、ルーメン内に共生する微生物の発酵産物を利用している。本研究では、単胃動物にはない新奇味覚受容体候補を介したルーメンと口腔を繋ぐ固有の栄養素受容経路に着眼し、反芻動物の食行動制御システムの先駆的な理解を図る。

URL: 

Published: 2024-04-11   Modified: 2024-06-24  

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