• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

代謝工学を用いた電気発酵の方向づけ

Research Project

Project/Area Number 24K08687
Research Category

Grant-in-Aid for Scientific Research (C)

Allocation TypeMulti-year Fund
Section一般
Review Section Basic Section 38020:Applied microbiology-related
Research InstitutionOsaka Metropolitan University

Principal Investigator

松本 拓也  大阪公立大学, 大学院工学研究科, 准教授 (40727161)

Project Period (FY) 2024-04-01 – 2027-03-31
Project Status Granted (Fiscal Year 2024)
Budget Amount *help
¥4,680,000 (Direct Cost: ¥3,600,000、Indirect Cost: ¥1,080,000)
Fiscal Year 2026: ¥1,040,000 (Direct Cost: ¥800,000、Indirect Cost: ¥240,000)
Fiscal Year 2025: ¥1,170,000 (Direct Cost: ¥900,000、Indirect Cost: ¥270,000)
Fiscal Year 2024: ¥2,470,000 (Direct Cost: ¥1,900,000、Indirect Cost: ¥570,000)
Keywords大腸菌 / 代謝工学 / 電気発酵
Outline of Research at the Start

本研究では、メバロン酸生産とテレフタル酸代謝を例に、i. 電気が大腸菌代謝に与える影響の調査を行い、それらをフィードバックすることで、 ii. 代謝改変により電気発酵の効果を最大限に高める。これにより、iii. 電気代謝工学としての体系的理解を図る。以上により、代謝工学を用いた電気発酵の方向づけを可能にする技術の開発を行い、微生物生産における電気発酵技術の利用の今後の指針を示すことを目的とする。

URL: 

Published: 2024-04-05   Modified: 2024-06-24  

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi