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Elucidation and comprehensive prediction of food components exhibiting antioxidant properties

Research Project

Project/Area Number 24K08785
Research Category

Grant-in-Aid for Scientific Research (C)

Allocation TypeMulti-year Fund
Section一般
Review Section Basic Section 38050:Food sciences-related
Research InstitutionYokohama National University

Principal Investigator

五東 弘昭  横浜国立大学, 大学院工学研究院, 准教授 (80635235)

Project Period (FY) 2024-04-01 – 2027-03-31
Project Status Granted (Fiscal Year 2024)
Budget Amount *help
¥4,550,000 (Direct Cost: ¥3,500,000、Indirect Cost: ¥1,050,000)
Fiscal Year 2026: ¥1,170,000 (Direct Cost: ¥900,000、Indirect Cost: ¥270,000)
Fiscal Year 2025: ¥1,170,000 (Direct Cost: ¥900,000、Indirect Cost: ¥270,000)
Fiscal Year 2024: ¥2,210,000 (Direct Cost: ¥1,700,000、Indirect Cost: ¥510,000)
Keywords抗酸化能 / 活性酸素 / ポリフェノール / ケモインフォマティクス / フードインフォマティクス
Outline of Research at the Start

抗酸化力は食品の第7の栄養素としても注目されているが、この抗酸化力について試験管で得られる測定値をどのように取得して取り扱うかは食品科学分野での30年来の大きな課題であった。本研究では、抗酸化能試験に大きな波及効果を与える広範なポリフェノール群由来の抗酸化物質の予測を可能とする包括的な抗酸化能予測モデルを作成する。これにより食品の抗酸化能を有する成分を解析する手法を確立する。

URL: 

Published: 2024-04-05   Modified: 2024-06-24  

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