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Fruits and vegetables consumption in low-income countries for sustainable healthy diets

Research Project

Project/Area Number 24K09102
Research Category

Grant-in-Aid for Scientific Research (C)

Allocation TypeMulti-year Fund
Section一般
Review Section Basic Section 41010:Agricultural and food economics-related
Research InstitutionJapan International Research Center for Agricultural Sciences

Principal Investigator

白鳥 佐紀子  国立研究開発法人国際農林水産業研究センター, 情報広報室, プロジェクトリーダー (60746486)

Project Period (FY) 2024-04-01 – 2027-03-31
Project Status Granted (Fiscal Year 2024)
Budget Amount *help
¥4,680,000 (Direct Cost: ¥3,600,000、Indirect Cost: ¥1,080,000)
Fiscal Year 2026: ¥1,560,000 (Direct Cost: ¥1,200,000、Indirect Cost: ¥360,000)
Fiscal Year 2025: ¥2,080,000 (Direct Cost: ¥1,600,000、Indirect Cost: ¥480,000)
Fiscal Year 2024: ¥1,040,000 (Direct Cost: ¥800,000、Indirect Cost: ¥240,000)
Keywords野菜・果物 / 食品ロス / 低所得国 / 健康的な食事 / 食環境
Outline of Research at the Start

野菜や果物は理想的な食事に欠かせないが、世界的にその消費量は推奨摂取量をはるかに下回っており、低所得国では特にギャップが顕著である。一方、世界で生産された食料の3分の1が消費されずに失われており、野菜・果物では特にロスが大きい。野菜・果物の生産・流通・消費にはさまざまな課題が存在するところ、家計調査と市場調査を通して野菜・果物の①消費量、②食環境、③食品ロスの実態を明らかにし、低所得国で野菜・果物の消費量を増加させ、食品ロスを削減するにはどうすればよいかを提言する。

URL: 

Published: 2024-04-05   Modified: 2024-06-24  

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