• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

Creation and evaluation of novel structural lipids for nutraceutical delivery

Research Project

Project/Area Number 24K14728
Research Category

Grant-in-Aid for Scientific Research (C)

Allocation TypeMulti-year Fund
Section一般
Review Section Basic Section 59040:Nutrition science and health science-related
Research InstitutionSaga University

Principal Investigator

永尾 晃治  佐賀大学, 農学部, 教授 (10336109)

Project Period (FY) 2024-04-01 – 2027-03-31
Project Status Granted (Fiscal Year 2024)
Budget Amount *help
¥4,680,000 (Direct Cost: ¥3,600,000、Indirect Cost: ¥1,080,000)
Fiscal Year 2026: ¥1,430,000 (Direct Cost: ¥1,100,000、Indirect Cost: ¥330,000)
Fiscal Year 2025: ¥1,430,000 (Direct Cost: ¥1,100,000、Indirect Cost: ¥330,000)
Fiscal Year 2024: ¥1,820,000 (Direct Cost: ¥1,400,000、Indirect Cost: ¥420,000)
Keywords脂質構造異性体
Outline of Research at the Start

機能性食品成分による肥満誘発性の代謝異常や脳機能低下の予防・改善において、いかにして新規標的組織である脳や脂肪組織に届かせ、栄養薬理学的活性を効率的に発揮させるかを、本研究の主要課題とする。親水性機能性成分と親油性機能性成分が組み合わさったグリセロ脂質の構造異性体に「ニュートラシューティカルデリバリー」に資する可能性を想定し、新規脂質構造異性体の創成と機能性評価を目指す。

URL: 

Published: 2024-04-05   Modified: 2024-06-24  

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi