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Exploration of Prevention Methods for Hypertension Caused by Food-derived Harmful Elements

Research Project

Project/Area Number 24K17861
Research Category

Grant-in-Aid for Early-Career Scientists

Allocation TypeMulti-year Fund
Review Section Basic Section 38050:Food sciences-related
Research InstitutionFujita Health University

Principal Investigator

He Tingchao  藤田医科大学, 医学部, 助手 (60989466)

Project Period (FY) 2024-04-01 – 2029-03-31
Project Status Granted (Fiscal Year 2024)
Budget Amount *help
¥4,680,000 (Direct Cost: ¥3,600,000、Indirect Cost: ¥1,080,000)
Fiscal Year 2028: ¥910,000 (Direct Cost: ¥700,000、Indirect Cost: ¥210,000)
Fiscal Year 2027: ¥1,040,000 (Direct Cost: ¥800,000、Indirect Cost: ¥240,000)
Fiscal Year 2026: ¥910,000 (Direct Cost: ¥700,000、Indirect Cost: ¥210,000)
Fiscal Year 2025: ¥910,000 (Direct Cost: ¥700,000、Indirect Cost: ¥210,000)
Fiscal Year 2024: ¥910,000 (Direct Cost: ¥700,000、Indirect Cost: ¥210,000)
Keywords高血圧 / 食物 / 有害元素 / 疫学 / 飲料水
Outline of Research at the Start

疫学研究により食品の摂取頻度と生体サンプル中の有害元素レベルが正の相関を示し、有害元素レベルと高血圧リスクが正の相関を示す事が明らかになった。マウスを対象にした実験研究により有害元素の経口曝露により血圧が有意に上昇する事が明らかになった。しかしながら、食品由来の有害元素と高血圧リスクの関連、そしてリスク予防の情報はまだ限られている。本研究は、高血圧リスクと関連する食品由来の有害元素を特定し、リスク低下に有効な飲料を包括的に評価して予防策を提案する。

URL: 

Published: 2024-04-05   Modified: 2024-06-24  

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