• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

細胞壁改変による農産物内在成分のバイオアベイラビリティ制御の可能性

Research Project

Project/Area Number 24K21263
Research Category

Grant-in-Aid for Challenging Research (Pioneering)

Allocation TypeMulti-year Fund
Review Section Medium-sized Section 41:Agricultural economics and rural sociology, agricultural engineering, and related fields
Research InstitutionGifu University

Principal Investigator

今泉 鉄平  岐阜大学, 応用生物科学部, 准教授 (30806352)

Co-Investigator(Kenkyū-buntansha) 中野 浩平  岐阜大学, 大学院連合農学研究科, 教授 (20303513)
田中 史彦  九州大学, 農学研究院, 教授 (30284912)
田村 匡嗣  宇都宮大学, 農学部, 准教授 (60750198)
服部 浩之  東北大学, 農学研究科, 助教 (60882579)
Project Period (FY) 2024-06-28 – 2027-03-31
Project Status Granted (Fiscal Year 2024)
Budget Amount *help
¥26,000,000 (Direct Cost: ¥20,000,000、Indirect Cost: ¥6,000,000)
Fiscal Year 2026: ¥5,850,000 (Direct Cost: ¥4,500,000、Indirect Cost: ¥1,350,000)
Fiscal Year 2025: ¥5,850,000 (Direct Cost: ¥4,500,000、Indirect Cost: ¥1,350,000)
Fiscal Year 2024: ¥14,300,000 (Direct Cost: ¥11,000,000、Indirect Cost: ¥3,300,000)
Keywords細胞壁多糖類 / バイオアベイラビリティ / 消化 / ポリフェノール / 農産物
Outline of Research at the Start

本研究では農産物に対する細胞壁改変操作が胃腸消化過程での成分リリースに及ぼす影響を明らかとする。HPLC、レオメーター、AFMなどを用いることで、細胞壁改変操作および胃腸消化過程での細胞壁状態の変化を解析する。また、胃腸消化過程でのポリフェノール等の成分リリース量を分析するとともに拡散方程式などの当てはめによってその挙動を解析する。さらに、GC-MSMSを用いた成分プロファイリングによってポリフェノール以外の成分リリース状況を明らかとする。

Report

(1 results)
  • 2024 Comments on the Screening Results

URL: 

Published: 2024-07-03   Modified: 2024-09-18  

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi