• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

Dietary polyphenols and cancer risk by smoking status

Research Project

Project/Area Number 24K23704
Research Category

Grant-in-Aid for Research Activity Start-up

Allocation TypeMulti-year Fund
Review Section 0908:Society medicine, nursing, and related fields
Research InstitutionNational Cancer Center Japan

Principal Investigator

木住野 円華  国立研究開発法人国立がん研究センター, がん対策研究所, 特任研究員 (41002885)

Project Period (FY) 2024-07-31 – 2026-03-31
Project Status Granted (Fiscal Year 2024)
Budget Amount *help
¥2,470,000 (Direct Cost: ¥1,900,000、Indirect Cost: ¥570,000)
Fiscal Year 2025: ¥1,170,000 (Direct Cost: ¥900,000、Indirect Cost: ¥270,000)
Fiscal Year 2024: ¥1,300,000 (Direct Cost: ¥1,000,000、Indirect Cost: ¥300,000)
Keywordsポリフェノール / がん / コホート研究 / 食事
Outline of Research at the Start

ポリフェノールは、茶、コーヒー、野菜、果物、豆などあらゆる植物中に含まれる成分で抗酸化、抗炎症作用などを有することから、がん、特に喫煙関連がんの予防に寄与することが期待されている。
日本人においては、ポリフェノール摂取とがんのリスクの関連はほとんど検討されてきていない。
本研究では、日本人における喫煙状況別のポリフェノールのがん予防効果を検討することを目的とする。これによりがん予防のための食生活に関する具体的な推奨策定に向けた知見を得ることを目指す。

URL: 

Published: 2024-08-01   Modified: 2024-09-13  

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi