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Theoretical and empirical study on the effect of dual certification regulation on the formation and development of health food market

Research Project

Project/Area Number 25K05355
Research Category

Grant-in-Aid for Scientific Research (C)

Allocation TypeMulti-year Fund
Section一般
Review Section Basic Section 07090:Commerce-related
Research InstitutionThe University of Osaka

Principal Investigator

ウィラワン ドニ・ダハナ  大阪大学, 大学院経済学研究科, 教授 (90432426)

Project Period (FY) 2025-04-01 – 2028-03-31
Project Status Granted (Fiscal Year 2025)
Budget Amount *help
¥4,680,000 (Direct Cost: ¥3,600,000、Indirect Cost: ¥1,080,000)
Fiscal Year 2027: ¥1,430,000 (Direct Cost: ¥1,100,000、Indirect Cost: ¥330,000)
Fiscal Year 2026: ¥1,430,000 (Direct Cost: ¥1,100,000、Indirect Cost: ¥330,000)
Fiscal Year 2025: ¥1,820,000 (Direct Cost: ¥1,400,000、Indirect Cost: ¥420,000)
Keywords機能性食品 / 市場競争 / 政策 / 価格戦略 / 消費者知識
Outline of Research at the Start

本研究は健康食品市場における特定保健用食品(Food for Specified Health Uses、以下FOSHU)と機能性表示食品(Foods with Function Claims: 以下FFC)という二重認証制度に着目し、当該制度が健康食品市場の形成および成長に及ぼす影響を検証することを目的とする。具体的に、FFCの導入によりFOSHU商品全体の売上げ、商品数、および価格がどのように変化したかを調査し、そのメカニズムを理論モデルおよび実証分析を通じて明らかにする。

URL: 

Published: 2025-04-17   Modified: 2025-06-20  

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