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スペルミジンによるメチルグリオキサールの不活化機構の証明と不活化促進の検討

Research Project

Project/Area Number 25K08976
Research Category

Grant-in-Aid for Scientific Research (C)

Allocation TypeMulti-year Fund
Section一般
Review Section Basic Section 38050:Food sciences-related
Research InstitutionShinshu University

Principal Investigator

筒井 歩  信州大学, 学術研究院農学系, 助教 (90531731)

Project Period (FY) 2025-04-01 – 2028-03-31
Project Status Granted (Fiscal Year 2025)
Budget Amount *help
¥4,550,000 (Direct Cost: ¥3,500,000、Indirect Cost: ¥1,050,000)
Fiscal Year 2027: ¥1,560,000 (Direct Cost: ¥1,200,000、Indirect Cost: ¥360,000)
Fiscal Year 2026: ¥1,170,000 (Direct Cost: ¥900,000、Indirect Cost: ¥270,000)
Fiscal Year 2025: ¥1,820,000 (Direct Cost: ¥1,400,000、Indirect Cost: ¥420,000)
Keywordsスペルミジン / メチルグリオキサール / 糖化反応 / グリオキサラーゼシステム
Outline of Research at the Start

本研究は、メチルグリオキサールの新規な不活化機構を証明することを目的とする。さらに既存のメイチルグリオキサール解毒機構であるグリオキサラーゼシステムに依存しない不活化を促進させる条件を見出すことで、グリオキサラーゼシステムの機能低下を伴う疾患等の病態改善の礎となることを目指す。

URL: 

Published: 2025-04-17   Modified: 2025-06-20  

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