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Global warming adapted winemaking techniques and molecular mechanisms of interspecific hybrid grapes.

Research Project

Project/Area Number 25K08996
Research Category

Grant-in-Aid for Scientific Research (C)

Allocation TypeMulti-year Fund
Section一般
Review Section Basic Section 38050:Food sciences-related
Research InstitutionUniversity of Yamanashi

Principal Investigator

久本 雅嗣  山梨大学, 大学院総合研究部, 准教授 (00377590)

Project Period (FY) 2025-04-01 – 2028-03-31
Project Status Granted (Fiscal Year 2025)
Budget Amount *help
¥4,550,000 (Direct Cost: ¥3,500,000、Indirect Cost: ¥1,050,000)
Fiscal Year 2027: ¥1,040,000 (Direct Cost: ¥800,000、Indirect Cost: ¥240,000)
Fiscal Year 2026: ¥1,300,000 (Direct Cost: ¥1,000,000、Indirect Cost: ¥300,000)
Fiscal Year 2025: ¥2,210,000 (Direct Cost: ¥1,700,000、Indirect Cost: ¥510,000)
Keywordsワイン / アントシアニン / タンニン
Outline of Research at the Start

地球温暖化により、新たなブドウ病害が増加している。種間交配種ブドウは農薬使用を抑え、健全な生産を可能にするが、その化学組成は欧州系ブドウと異なるため、高品質なワイン生産には新たな醸造プロトコルが求められる。本研究では、国内で利用される赤ワイン用種間交配種ブドウの化学的特性を分析し、ワインの渋味に関与するタンニンとアントシアニンが形成する高分子色素重合体の生成メカニズムや香気成分について解明する。

URL: 

Published: 2025-04-17   Modified: 2025-06-20  

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