• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to project page

2019 Fiscal Year Annual Research Report

Association between serum trans-fatty acid levels and food allergy

Research Project

Project/Area Number 16K09074
Research InstitutionJikei University School of Medicine

Principal Investigator

浦島 充佳  東京慈恵会医科大学, 医学部, 教授 (80203602)

Project Period (FY) 2016-04-01 – 2020-03-31
Keywords食物アレルギー / 発症予防
Outline of Annual Research Achievements

出生時、人工ミルクを避けることで牛乳蛋白に対する感作および食物アレルギー発症リスクを下げることができるかという疑問に対してランダム化比較試験を実施した。156人は生後少なくとも3日は母乳のみ、あるいは母乳とアミノ酸乳の群に、156人は母乳に1日少なくとも5mlの人工ミルクを加える群にランダムに振り分けた。その結果牛乳蛋白に対する感作および食物アレルギー発症リスクは生後少なくとも3日間は人工ミルク摂取を避けるとで、激減させることができた。生後3日間人工ミルクを避けるだけで、食物アレルギーを予防できることが判った。血清トランス脂肪酸レベルと食物アレルギー発症の関係は現在論文作成中である。JAMA Pediatr. 2019;173(12):1137-1145.

  • Research Products

    (1 results)

All 2019

All Journal Article (1 results)

  • [Journal Article] Primary Prevention of Cow's Milk Sensitization and Food Allergy by Avoiding Supplementation With Cow's Milk Formula at Birth: A Randomized Clinical Trial.2019

    • Author(s)
      Urashima M, Mezawa H, Okuyama M, Urashima T, Hirano D, Gocho N, Tachimoto H.
    • Journal Title

      JAMA Pediatr

      Volume: 173 Pages: 1137-1145

    • DOI

      10.1001/jamapediatrics.2019.3544

URL: 

Published: 2021-01-27  

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi