2008 Fiscal Year Self-evaluation Report
The analysis of the nutritional functions in extra virgin olive oil
Project/Area Number |
18500633
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Research Category |
Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
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Allocation Type | Single-year Grants |
Section | 一般 |
Research Field |
Eating habits, studies on eating habits
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Research Institution | Kobe Women's University |
Principal Investigator |
KANO Yurikoy Kobe Women's University, 家政学部, 教授 (40203682)
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Project Period (FY) |
2006 – 2009
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Keywords | エキストラバージンオリーブ油 / 脂質代謝 / 蛋白代謝 / UCP1 / ノルアドレナリン / アドレナリン / テストステロン / コルチコステロン |
Research Abstract |
オリーブ油の中でもポリフェノールや、クロロフィルなどの微量成分を多く含むエキストラバージンオリーブ油に着目し、脂質代謝及び蛋白代謝への影響について調べる。本研究は、特に、ラットを用いてin vivo及びin situ実験系によって調べることにより、栄養機能特性の解析を行い、これまで判然としなかったエキストラバージンオリーブ油の健康への有効な効果について明らかにする
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