2008 Fiscal Year Final Research Report
Preparation of stimuli-responsive nano particles consisting of cello-oligosaccharides and dynamic control of their functions
Project/Area Number |
18688009
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Research Category |
Grant-in-Aid for Young Scientists (A)
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Allocation Type | Single-year Grants |
Research Field |
林産科学・木質工学
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Research Institution | Kyoto University |
Principal Investigator |
KAMITAKAHARA Hiroshi Kyoto University, 大学院・農学研究科, 助教 (10293911)
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Project Period (FY) |
2006 – 2008
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Keywords | セルロース |
Research Abstract |
ブロック的にメチル化されたジブロック型、トリブロック型セロオリゴ糖の一般的合成法を確立し、水中での会合構造を明らかにした。すなわち、水中での会合構造は、ブロック的メチル化セロオリゴ糖の一次構造に依存することが判明した。また、温度刺激により粒径が変化することも明らかとなり、その温度依存性もセロオリゴ糖の一次構造に依存することが判った。
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Research Products
(17 results)