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2008 Fiscal Year Final Research Report

Molecular and cellular approach for fruit softening on grape berries during fruit development and maturation

Research Project

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Project/Area Number 19580037
Research Category

Grant-in-Aid for Scientific Research (C)

Allocation TypeSingle-year Grants
Section一般
Research Field Horticulture/Landscape architecture
Research InstitutionOsaka Prefecture University

Principal Investigator

ISHIMARU Megumi  Osaka Prefecture University, 大学院・生命環境科学研究科, 助教 (90326281)

Project Period (FY) 2007 – 2008
Keywords園芸利用
Research Abstract

本研究は, ブドウ果実の成熟過程に起こる急速な軟化現象を細胞壁構造と細胞壁分解酵素遺伝子の発現から明らかにしようと試みたものである.その結果, ブドウ果実の内部の組織の違いにより軟化過程の速度もしくは構造変化が異なること, ベレゾーン期の急速な軟化は細胞壁のヘミセルロース, 特にキシログルカンの低分子化によって起こるであることが明らかとなった.今後組換えタンパクなどを用いて詳細に調査する必要がある.

  • Research Products

    (1 results)

All 2007

All Journal Article (1 results)

  • [Journal Article] Expression of three expansin genes during development and maturation of Kyoho grape berries2007

    • Author(s)
      Ishimaru, M., David L. Smith, Kenneth C. Gross, Kobayashi, S.
    • Journal Title

      Journal of Plant Physiology 164

      Pages: 1675-1682

URL: 

Published: 2010-06-10   Modified: 2016-04-21  

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