• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to project page

2025 Fiscal Year Comments on the Screening Results

機能性RNAを基盤とする食品由来分子センシングの理解

Research Project

Project/Area Number 25H00923
Research Category

Grant-in-Aid for Scientific Research (A)

Allocation TypeSingle-year Grants
Section一般
Review Section Medium-sized Section 38:Agricultural chemistry and related fields
Research InstitutionKyushu University

Principal Investigator

立花 宏文  九州大学, 農学研究院, 教授 (70236545)

Co-Investigator(Kenkyū-buntansha) 藤村 由紀  九州大学, 農学研究院, 准教授 (20390304)
熊添 基文  九州大学, 農学研究院, 助教 (70737212)
Project Period (FY) 2025-04-01 – 2030-03-31
Scientific Significance and Expected Research Achievements

食品由来分子センシングを担う機能性RNAを同定し、それらの生体調節作用と作用メカニズムを明らかにする独自性の高い研究として評価できる。機能性RNAを食品成分の機能発現の実行分子として、また、機能性食品成分自体として捉える新しい概念の確立につながると期待できる。

URL: 

Published: 2025-07-01  

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi