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生産地緯度が異なるユズの成分分析および機能性検証

Research Project

Project/Area Number 20H01161
Research Category

Grant-in-Aid for Encouragement of Scientists

Allocation TypeSingle-year Grants
Review Section 4110:Information science, computer engineering, human informaticsand, applied informatics related fields
Research InstitutionUtsunomiya University

Principal Investigator

北本 拓磨  宇都宮大学, 技術職員

Project Period (FY) 2020-04-01 – 2021-03-31
Project Status Granted (Fiscal Year 2020)
Budget Amount *help
¥480,000 (Direct Cost: ¥480,000)
Fiscal Year 2020: ¥480,000 (Direct Cost: ¥480,000)
Outline of Research at the Start

四国・九州地方など北緯34度付近で栽培されるユズを暖地ユズ, 栃木県など北緯36度付近で栽培されるユズを寒地ユズと定義し, それぞれのユズの特徴的香気成分やアミノ酸などの機能性成分をGC-MSおよびLC-MSで分析する. さらに, ユズの機能性についてマウスを用いた試験, 解析を行うことで寒地ユズおよび暖地ユズのそれぞれの特長を明らかにする.

URL: 

Published: 2020-04-28   Modified: 2020-08-31  

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