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Functional analysis of Indonesian traditional fermented food "Tempe" based on food metabolomics

Research Project

Project/Area Number 20H02541
Research Category

Grant-in-Aid for Scientific Research (B)

Allocation TypeSingle-year Grants
Section一般
Review Section Basic Section 27040:Biofunction and bioprocess engineering-related
Research InstitutionOsaka University

Principal Investigator

福崎 英一郎  大阪大学, 工学研究科, 教授 (40273594)

Co-Investigator(Kenkyū-buntansha) PUTRI SASTIA  大阪大学, 工学研究科, 助教 (50729796)
Project Period (FY) 2020-04-01 – 2023-03-31
Project Status Granted (Fiscal Year 2021)
Budget Amount *help
¥17,550,000 (Direct Cost: ¥13,500,000、Indirect Cost: ¥4,050,000)
Fiscal Year 2022: ¥6,370,000 (Direct Cost: ¥4,900,000、Indirect Cost: ¥1,470,000)
Fiscal Year 2021: ¥6,370,000 (Direct Cost: ¥4,900,000、Indirect Cost: ¥1,470,000)
Fiscal Year 2020: ¥4,810,000 (Direct Cost: ¥3,700,000、Indirect Cost: ¥1,110,000)
Keywordsメタボロミクス / メタボローム / テンペ / インドネシア / 官能試験
Outline of Research at the Start

大豆を原料としたインドネシアの伝統的発酵食品である「テンペ」は,食材としての適用範囲が広く美味なうえに,高タンパク質,高繊維質,低脂肪,低コレステロールのバランス栄養食材であることから,近年注目を集めている. しかしながら,「テンペ」の第二次機能(おいしさ)ならびに,第三次機能(生体調節機能)を詳細に研究した例は無い. 本研究は,フードメタボロミクス技術を鍵技術として,「テンペ」の食品機能を評価することを目的とする.

URL: 

Published: 2020-04-28   Modified: 2022-04-19  

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