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Study on tenderizing mechanism of high hydrostatic pressure on bovine intramuscular connective tissue

Research Project

Project/Area Number 21580323
Research Category

Grant-in-Aid for Scientific Research (C)

Allocation TypeSingle-year Grants
Section一般
Research Field Zootechnical science/Grassland science
Research InstitutionNiigata University

Principal Investigator

NISHIUMI Tadayuki  新潟大学, 自然科学系, 准教授 (60228153)

Project Period (FY) 2009 – 2011
Project Status Completed (Fiscal Year 2011)
Budget Amount *help
¥5,070,000 (Direct Cost: ¥3,900,000、Indirect Cost: ¥1,170,000)
Fiscal Year 2011: ¥1,560,000 (Direct Cost: ¥1,200,000、Indirect Cost: ¥360,000)
Fiscal Year 2010: ¥1,300,000 (Direct Cost: ¥1,000,000、Indirect Cost: ¥300,000)
Fiscal Year 2009: ¥2,210,000 (Direct Cost: ¥1,700,000、Indirect Cost: ¥510,000)
Keywords高圧処理 / 筋肉内結合組織 / コラーゲン / コラーゲン線維 / 食肉 / 軟化 / 分子構造 / 走査型電子顕微鏡 / 示差走査熱量計 / 軟化効果
Research Abstract

High hydrostatic pressure tenderized bovine intramuscular connective as well as meat. Morphological study by scanning electron microscopy revealed that high pressure induced structural weakening of intramuscular connective tissue, especially collagen fiber networks in perimysium and perimysial-endomysial junction. Degradation of collagen molecules by high pressure could not be shown, while dissociation of collagen fibers or fibrils into fibrils or molecules could be found. High hydrostatic pressure can therefore not degrade the intramuscular collagen molecules but can weaken the association of collagen molecules and fibrils, which might be involved in tenderizing followed by structural weakening of intramuscular connective tissue.

Report

(4 results)
  • 2011 Annual Research Report   Final Research Report ( PDF )
  • 2010 Annual Research Report
  • 2009 Annual Research Report
  • Research Products

    (112 results)

All 2012 2011 2010 2009 Other

All Journal Article (12 results) (of which Peer Reviewed: 9 results) Presentation (96 results) Remarks (4 results)

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    • NAID

      10029454215

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    • Organizer
      第17回生物関連高圧研究会
    • Place of Presentation
      新潟
    • Year and Date
      2011-09-21
    • Related Report
      2011 Final Research Report
  • [Presentation] 重曹・高圧併用処理による豚肉の軟化ととんかつへの利用2011

    • Author(s)
      金娟廷,西海理之,藤村忍,森岡豊,小齊喜一,小林篤,山崎彬,鈴木敦士
    • Organizer
      第17回生物関連高圧研究会
    • Place of Presentation
      新潟
    • Year and Date
      2011-09-21
    • Related Report
      2011 Final Research Report
  • [Presentation] 高圧処理を施した豚肉の安全性評価試験2011

    • Author(s)
      斎藤雅史,桑原裕里依,西田美也子,葛西慶明,金娟廷,西海理之,浦上弘,小西徹也
    • Organizer
      第17回生物関連高圧研究会
    • Place of Presentation
      新潟
    • Year and Date
      2011-09-21
    • Related Report
      2011 Final Research Report
  • [Presentation] 豚肉軟化のための重曹・高圧併用処理技術の開発2011

    • Author(s)
      金娟廷,西海理之,藤村忍,鈴木敦士
    • Organizer
      第17回生物関連高圧研究会
    • Place of Presentation
      新潟
    • Year and Date
      2011-09-21
    • Related Report
      2011 Final Research Report
  • [Presentation] 豚肉軟化のための重曹・高圧併用処理技術の開発2011

    • Author(s)
      金娟廷, 西海理之, 藤村忍, 鈴木敦士
    • Organizer
      第17回生物関連高圧研究会
    • Place of Presentation
      ときめいと(新潟)
    • Year and Date
      2011-09-21
    • Related Report
      2011 Annual Research Report
  • [Presentation] 高圧処理を施した豚肉の安全性評価試験2011

    • Author(s)
      齊藤雅史, 桑原裕里依, 西田美也子, 葛西慶明, 金娟廷, 西海理之, 浦上弘, 小西徹也
    • Organizer
      第17回生物関連高圧研究会
    • Place of Presentation
      ときめいと(新潟)
    • Year and Date
      2011-09-21
    • Related Report
      2011 Annual Research Report
  • [Presentation] 重曹・高圧併用処理による豚肉の軟化ととんかつへの利用2011

    • Author(s)
      金娟廷, 西海理之, 藤村忍, 森岡豊, 小齊喜一, 小林篤, 山崎彬, 鈴木敦士
    • Organizer
      第17回生物関連高圧研究会
    • Place of Presentation
      ときめいと(新潟)
    • Year and Date
      2011-09-21
    • Related Report
      2011 Annual Research Report
  • [Presentation] 豚肉への重曹・高圧併用処理による栄養機能及び消化性への効果2011

    • Author(s)
      小林裕之, 久保田真敏, 橋澤義憲, 甲斐慎一, 金娟廷, 朱暁琳, 池内義秀, 西海理之, 鈴木敦士, 藤村忍
    • Organizer
      第17回生物関連高圧研究会
    • Place of Presentation
      ときめいと(新潟)
    • Year and Date
      2011-09-21
    • Related Report
      2011 Annual Research Report
  • [Presentation] 超高圧下酵素処理した乾燥卵白の加工特性とIgE結合度2011

    • Author(s)
      渡辺真理, 西海理之, 山岸千鶴, 城斗志夫, 原崇
    • Organizer
      第17回生物関連高圧研究会
    • Place of Presentation
      ときめいと(新潟)
    • Year and Date
      2011-09-21
    • Related Report
      2011 Annual Research Report
  • [Presentation] umu testを利用した高圧処理豚肉及び米粉の変異原性2011

    • Author(s)
      葛西慶明, 金娟廷, 小林兼人, 西海理之, 西田浩志, 重松亨, 浦上弘, 小西徹也
    • Organizer
      第17回生物関連高圧研究会
    • Place of Presentation
      ときめいと(新潟)
    • Year and Date
      2011-09-21
    • Related Report
      2011 Annual Research Report
  • [Presentation] マウスによる高圧処理豚肉の亜急性、亜慢性毒性試験2011

    • Author(s)
      斎藤雅史, 桑原裕里依, 西田美也子, 金娟廷, 西海理之, 浦上弘, 小西徹也
    • Organizer
      第17回生物関連高圧研究会
    • Place of Presentation
      ときめいと(新潟)
    • Year and Date
      2011-09-21
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      2011 Annual Research Report
  • [Presentation] 重曹・高圧併用処理による豚そともも肉の軟化ととんかつへの利用2011

    • Author(s)
      金娟廷,西海理之,藤村忍,森岡豊,小齊喜一,小林篤,山崎彬,大越ひろ,鈴木敦士
    • Organizer
      日本畜産学会第114回大会
    • Place of Presentation
      青森
    • Year and Date
      2011-08-27
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      2011 Final Research Report
  • [Presentation] 重曹・高圧併用処理による豚そともも肉の軟化ととんかつへの利用2011

    • Author(s)
      金娟廷, 西海理之, 藤村忍, 森岡豊, 小齊喜一, 小林篤, 山崎彬, 大越ひろ, 鈴木敦士
    • Organizer
      日本畜産学会第114回大会
    • Place of Presentation
      北里大学(青森)
    • Year and Date
      2011-08-27
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      2011 Annual Research Report
  • [Presentation] 超高圧処理を用いたタンパク質食品のアレルギー低減化の試み~超高圧加工食品の開発に向けて~2011

    • Author(s)
      西海理之
    • Organizer
      新潟発の「食品・健康・医用システム」技術研究成果報告会
    • Place of Presentation
      新潟大学駅南キャンパス「ときめいと」(招待講演)
    • Year and Date
      2011-01-20
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      2010 Annual Research Report
  • [Presentation] 高圧を利用した物性変換技術の開発-高圧軟化機構を利用した豚肉加工品の開発技術-2011

    • Author(s)
      西海理之, 金娟廷
    • Organizer
      FOOMA JAPAN 2009アカデミックプラザ
    • Place of Presentation
      東京ビッグサイト(東京)
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  • [Presentation] 分析型官能評価機器と生化学分析を用いた加熱食肉製品の呈味性評価2010

    • Author(s)
      野嶽一将,沼田正寛,小齊喜一,西海理之
    • Organizer
      日本食品科学工学会第57回大会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2010-09-02
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  • [Presentation] 分析型官能評価機器と生化学分析を用いた加熱食肉製品の呈味性評価2010

    • Author(s)
      野嶽一将, 沼田正寛, 小齊喜一, 西海理之
    • Organizer
      日本食品科学工学会第57回大会
    • Place of Presentation
      東京農業大学
    • Year and Date
      2010-09-02
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      2010 Annual Research Report
  • [Presentation] 身近な超高圧加工食品へ2010

    • Author(s)
      西海理之
    • Organizer
      第58回日本海水産物利用担当者会議
    • Place of Presentation
      NICCプラザ会議室(新潟)(招待講演)
    • Year and Date
      2010-07-15
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      2010 Annual Research Report
  • [Presentation] 新潟県産南蛮エビの刺身としてのおいしさに関する官能評価2010

    • Author(s)
      松原祐樹,金娟廷,海老名秀,西海理之
    • Organizer
      日本家政学会第62回大会
    • Place of Presentation
      広島
    • Year and Date
      2010-05-29
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  • [Presentation] 新潟県産南蛮エビの刺身としてのおいしさに関する官能評価2010

    • Author(s)
      松原祐樹, 金娟廷, 海老名秀, 西海理之
    • Organizer
      日本家政学会第62回大会
    • Place of Presentation
      広島大学
    • Year and Date
      2010-05-29
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      2010 Annual Research Report
  • [Presentation] 高圧処理ウシβ-ラクトグロブリンのin vitro消化性とアレルゲン性の検討2010

    • Author(s)
      馬場達也,山本州平,原崇,小谷スミ子,松野正和,鈴木敦士,西海理之
    • Organizer
      日本畜産学会第112回大会
    • Place of Presentation
      神奈川
    • Year and Date
      2010-03-29
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  • [Presentation] 高圧処理ウシβ-ラクトグロブリンのin vitro消化性とアレルゲン性の検討2010

    • Author(s)
      馬場達也, 山本州平, 原崇, 小谷スミ子, 松野正和, 鈴木敦士, 西海理之
    • Organizer
      日本畜産学会
    • Place of Presentation
      明治大学(東京)
    • Year and Date
      2010-03-29
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      2009 Annual Research Report
  • [Presentation] ソーセージ用ケーシングの軟化に及ぼすビール粕の効果2010

    • Author(s)
      和賀正洋,押田敏雄,西海理之,坂田亮一
    • Organizer
      第93回日本養豚学会大会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2010-03-24
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  • [Presentation] Effects of curing agents and curing time on taste sensor and analysis of biochemical properties2010

    • Author(s)
      Nodake, N., Numata, M., Kosai, K. and Nishiumi, T.
    • Organizer
      56th International Congress of Meat Science and Technology
    • Place of Presentation
      Jeju, Korea
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  • [Presentation] Effects of a high-pressure treatment on the physical properties and palatability of pork loin2010

    • Author(s)
      Kim, Y. J., Nishiumi, T., Ogoshi, H. and Suzuki, A.
    • Organizer
      56th International Congress of Meat Science and Technology
    • Place of Presentation
      Jeju, Korea
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      2011 Final Research Report
  • [Presentation] Effect of high-pressure treatment on the textural improvement of natural hog casing2010

    • Author(s)
      Nishiumi, T., Kim, Y. J., Suzuki, A., Yoon, H. and Sakata, R.
    • Organizer
      56th International Congress of Meat Science and Technology
    • Place of Presentation
      Jeju, Korea
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  • [Presentation] Effect of high-pressure treatment on the textural improvement of natural hog casing2010

    • Author(s)
      Nishiumi, T., Kim, Y.J., Suzuki, A., Yoon, H., Sakata, R
    • Organizer
      56th International Congress of Meat Science and Technology
    • Place of Presentation
      Jeju(韓国)
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      2010 Annual Research Report
  • [Presentation] Effects of a high-pressure treatment on the physical properties and palatability of pork loin2010

    • Author(s)
      Kim, Y.J., Nishiumi, T, Ogoshi, H., Suzuki, A.
    • Organizer
      56th International Congress of Meat Science and Technology
    • Place of Presentation
      Jeju(韓国)
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      2010 Annual Research Report
  • [Presentation] Effects of curing agents and curing time on taste sensor and analysis of biochemical properties2010

    • Author(s)
      INodake, N., Numata, M., Kosai, K., Nishiumi, T
    • Organizer
      56th International Congress of Meat Science and Technology
    • Place of Presentation
      Jeju(韓国)
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      2010 Annual Research Report
  • [Presentation] 高圧処理による食の高付加価値化技術について2010

    • Author(s)
      西海理之
    • Organizer
      アグリビジネス創出フェア2010
    • Place of Presentation
      幕張メッセ展示ホール(千葉)
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      2010 Annual Research Report
  • [Presentation] 超高圧食品加工技術~その可能性を探る~2009

    • Author(s)
      西海理之
    • Organizer
      新潟大学地域懇談会産学交流講演会(招待)
    • Place of Presentation
      新潟職業能力開発短期大学校(新潟)
    • Year and Date
      2009-10-20
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      2009 Annual Research Report
  • [Presentation] Effects of a high-pressure treatment on the physical properties and palatability of pork loin.2009

    • Author(s)
      Kim, Y., Nishiumi, T., Suzuki, A.
    • Organizer
      The 3^<rd> International Symposium of Sustainability in Food Production, Agriculture and the Environment in Asia,
    • Place of Presentation
      新潟大学(新潟)
    • Year and Date
      2009-09-28
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      2009 Annual Research Report
  • [Presentation] Effects of a high-pressure treatment on the enzyme digestibity of β-lactoglobulin.2009

    • Author(s)
      Baba, T., Yamamoto, S., Hara, T., Odani, S., Suzuki, A., Nishiumi, T.
    • Organizer
      The 3^<rd> International Symposium of Sustainability in Food Production, Agriculture and the Environ ment in Asia,
    • Place of Presentation
      新潟大学(新潟)
    • Year and Date
      2009-09-28
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      2009 Annual Research Report
  • [Presentation] 豚肉加工品の物性及び嗜好性に及ぼす高圧処理の影響-その22009

    • Author(s)
      金娟廷,西海理之,大越ひろ,鈴木敦士
    • Organizer
      第42回日本調理科学会大会
    • Place of Presentation
      京都
    • Year and Date
      2009-08-29
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  • [Presentation] 豚肉加工品の物性及び嗜好性に及ぼす高圧処理の影響-その2.2009

    • Author(s)
      金娟廷, 西海理之, 大越ひろ, 鈴木敦士
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      同志社女子大学(京都)
    • Year and Date
      2009-08-29
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      2009 Annual Research Report
  • [Presentation] 高圧処理が小麦由来α-アミラーゼインヒビターの構造とIgE結合性に及ぼす影響2009

    • Author(s)
      山本州平,鷹觜慶,原崇,小谷スミ子,鈴木敦士,西海理之
    • Organizer
      第16回生物関連高圧研究会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2009-07-31
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      2011 Final Research Report
  • [Presentation] 高圧処理/α-キモトリプシン処理したオボムコイドの低アレルゲン化とマウスの経口免疫寛容誘導2009

    • Author(s)
      小谷スミ子,神田泰子,原崇,山本州平,西海理之,鈴木敦士
    • Organizer
      第16回生物関連高圧研究会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2009-07-31
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  • [Presentation] デコリンコアタンパク質の構造に及ぼす高圧処理の影響2009

    • Author(s)
      西海理之,小松原剛,金娟廷,鈴木敦士
    • Organizer
      第16回生物関連高圧研究会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2009-07-31
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  • [Presentation] ウシβ-ラクトグロブリンの酵素消化性に及ぼす超高圧の影響2009

    • Author(s)
      馬場達也,山本州平,原崇,小谷スミ子,鈴木敦士,西海理之
    • Organizer
      第16回生物関連高圧研究会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2009-07-31
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  • [Presentation] 豚肉加工品の物性及び嗜好性に及ぼす高圧処理の影響2009

    • Author(s)
      金娟廷,西海理之,大越ひろ,鈴木敦士
    • Organizer
      第16回生物関連高圧研究会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2009-07-31
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  • [Presentation] 高圧処理/α-キモトリプシン処理したオボムコイドの消化促進と低アレルゲン化.2009

    • Author(s)
      小谷スミ子, 神田泰子, 原崇, 山本州平, 西海理之, 鈴木敦士
    • Organizer
      生物関連高圧研究会
    • Place of Presentation
      産業技術総合研究所臨海副都心センター(東京)
    • Year and Date
      2009-07-31
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  • [Presentation] 豚肉加工品の物性及び嗜好性に及ぼす高圧処理の影響2009

    • Author(s)
      金娟廷, 西海理之, 大越ひろ, 鈴木敦士
    • Organizer
      生物関連高圧研究会
    • Place of Presentation
      産業技術総合研究所臨海副都心センター(東京)
    • Year and Date
      2009-07-31
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      2009 Annual Research Report
  • [Presentation] ウシβ-ラクトグロブリンの酵素消化性に及ぼす超高圧の影響2009

    • Author(s)
      馬場達也, 山本州平, 原崇, 小谷スミ子, 鈴木敦士, 西海理之
    • Organizer
      生物関連高圧研究会
    • Place of Presentation
      産業技術総合研究所臨海副都心センター(東京)
    • Year and Date
      2009-07-31
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      2009 Annual Research Report
  • [Presentation] デコリンコアタンパク質の構造に及ぼす高圧処理の影響2009

    • Author(s)
      西海理之, 小松原剛, 金娟廷, 鈴木敦士
    • Organizer
      生物関連高圧研究会
    • Place of Presentation
      産業技術総合研究所臨海副都心センター(東京)
    • Year and Date
      2009-07-31
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      2009 Annual Research Report
  • [Presentation] 高圧処理による天然ソーセージケーシングの品質改善作用2009

    • Author(s)
      西海理之, 高谷裕一, 金娟廷, 鈴木敦士, 尹赫一, 坂田亮一
    • Organizer
      生物関連高圧研究会
    • Place of Presentation
      産業技術総合研究所臨海副都心センター(東京)
    • Year and Date
      2009-07-31
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      2009 Annual Research Report
  • [Presentation] 高圧処理/α-キモトリプシン処理したオボムコイドの低アレルゲン化とマウスの経口免疫寛容誘導2009

    • Author(s)
      小谷スミ子, 神田泰子, 原崇, 山本州平, 西海理之, 鈴木敦士
    • Organizer
      生物関連高圧研究会
    • Place of Presentation
      産業技術総合研究所臨海副都心センター(東京)
    • Year and Date
      2009-07-31
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      2009 Annual Research Report
  • [Presentation] 高圧処理が小麦由来α-アミラーゼインヒビターの構造とIgE結合性に及ぼす影響2009

    • Author(s)
      山本州平, 鷹觜慶, 原崇, 小谷スミ子, 鈴木敦士, 西海理之
    • Organizer
      生物関連高圧研究会
    • Place of Presentation
      産業技術総合研究所臨海副都心センター(東京)
    • Year and Date
      2009-07-31
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  • [Presentation] Enhncement of proteolysis and reduction on immunoreactivity of ovomucoid upon combined high pressure and-chymotryptic treatment2009

    • Author(s)
      Odani, S., Kanda, Y., Hara, T., Yamamoto, S., Nishiumi, T. and Suzuki, A.
    • Organizer
      16^<th> Meeting of Japan High Pressure Bioscience and Biotechnology
    • Place of Presentation
      Tokyo, Japan
    • Year and Date
      2009-07-30
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  • [Presentation] Tenderizing mechanism of natural sausage casing using high hydrostatic pressure in comparison to that by organic acid treatment2009

    • Author(s)
      Nishiumi, T., Takaya, Y., Nojiri, T., Ichinoseki, S., Suzuki, A., Yoon, H. and Sakata, R.
    • Organizer
      Joint AIRAPT-22 & HPCJ-50
    • Place of Presentation
      Tokyo, Japan
    • Year and Date
      2009-07-28
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  • [Presentation] Peptides obtained by-chymotryptic hydrolysis of ovomucoid under high pressure reduce immunoreactivity and induce oral tolerance in mice2009

    • Author(s)
      Odani, S., Kanda, Y., Hara, T., Joh, T., Yamamoto, S., Nishiumi, T. and Suzuki, A.
    • Organizer
      Joint AIRAPT-22 & HPCJ-50
    • Place of Presentation
      Tokyo, Japan
    • Year and Date
      2009-07-28
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  • [Presentation] Effects of high hydrostatic pressure on the enzyme hydrolysis of-lactoglobulin2009

    • Author(s)
      Baba, T., Yamamoto, S., Hara, T., Odani, S., Suzuki, A. and Nishiumi, T.
    • Organizer
      Joint AIRAPT-22 & HPCJ-50
    • Place of Presentation
      Tokyo, Japan
    • Year and Date
      2009-07-28
    • Related Report
      2011 Final Research Report
  • [Presentation] Effects of a high-pressure treatment on the physical properties and palatability of pork loin2009

    • Author(s)
      Kim, Y., Nishiumi, T., Suzuki, A. and Ogoshi, H.
    • Organizer
      Joint AIRAPT-22 & HPCJ-50
    • Place of Presentation
      Tokyo, Japan
    • Year and Date
      2009-07-28
    • Related Report
      2011 Final Research Report
  • [Presentation] Effect of high-pressure treatment on the wheat alpha-amylase inhibitor and its relationship to elimination of allergenicity2009

    • Author(s)
      Yamamoto, S., Takanohashi, K., Hara, T., Odani, S., Suzuki, A. and Nishiumi, T.
    • Organizer
      Joint AIRAPT-22 & HPCJ-50
    • Place of Presentation
      Tokyo, Japan
    • Year and Date
      2009-07-28
    • Related Report
      2011 Final Research Report
  • [Presentation] Effect of high-pressure treatment on the wheat alpha-amylase inhibitor and its relationship to elimination of allergenicity.2009

    • Author(s)
      Yamamoto, S., Takanohashi, K., Hara, T., Odani, S., Suzuki, A., Nishiumi, T.
    • Organizer
      Int.Conf.High Pressure Science and Technology
    • Place of Presentation
      日本科学未来館(東京)
    • Year and Date
      2009-07-28
    • Related Report
      2009 Annual Research Report
  • [Presentation] Effects of a high-pressure treatment on the physical properties and palatability of pork loin.2009

    • Author(s)
      Kim, Y., Nishiumi, T., Suzuki, A., Ogoshi, H.
    • Organizer
      Int.Conf.High Pressure Science and Technology
    • Place of Presentation
      日本科学未来館(東京)
    • Year and Date
      2009-07-28
    • Related Report
      2009 Annual Research Report
  • [Presentation] Effects of high hydrostatic pressure on the enzyme hydrolysis of β-lacto globulin.2009

    • Author(s)
      Baba, T., Yamamoto, S., Hara, T., Odani, S., Suzuki, A., Nishiumi, T.
    • Organizer
      Int.Conf.High Pressure Science and Technology
    • Place of Presentation
      日本科学未来館(東京)
    • Year and Date
      2009-07-28
    • Related Report
      2009 Annual Research Report
  • [Presentation] Peptides obtained by α-chymotryptic hydrolysis of ovomucoid under high pressure reduce immunoreactivity and induce oral tolerance in mice.2009

    • Author(s)
      Odani, S., Kanda, Y., Hara, T., Joh, T., Yamamoto, S., Nishiumi, T., Suzuki, A.
    • Organizer
      Int.Conf.High Pressure Science and Technology
    • Place of Presentation
      日本科学未来館(東京)
    • Year and Date
      2009-07-28
    • Related Report
      2009 Annual Research Report
  • [Presentation] Tenderizing mechanism of natural sausage casing using high hydrostatic pressure in comparison to that by organic acid treatment.2009

    • Author(s)
      Nishiumi, T., Takaya, Y., Nojiri, T., Ichinoseki, S., Suzuki, A., Yoon, H., Sakata, R.
    • Organizer
      Int.Conf.High Pressure Science and Technology
    • Place of Presentation
      日本科学未来館(東京)
    • Year and Date
      2009-07-28
    • Related Report
      2009 Annual Research Report
  • [Presentation] Effects of a high-pressure treatment on the enzyme digestibity ofβ-lactoglobulin.2009

    • Author(s)
      Baba, T., Yamamoto, S., Hara, T., Odani, S., Suzuki, A. and Nishiumi, T.
    • Organizer
      The 3^<rd> International Symposium of Sustainability in Food Production, Agriculture and the Environment in Asia
    • Place of Presentation
      Niigata, Japan
    • Related Report
      2011 Final Research Report
  • [Presentation] Effects of a high-pressure treatment on the physical properties and palatability of pork loin2009

    • Author(s)
      Kim, Y., Nishiumi, T. and Suzuki, A.
    • Organizer
      The 3^<rd> International Symposium of Sustainability in Food Production, Agriculture and the Environment in Asia
    • Place of Presentation
      Niigata, Japan
    • Related Report
      2011 Final Research Report
  • [Presentation] 高圧処理によるタンパク質立体構造の改変と食品アレルギーの低減化.2009

    • Author(s)
      西海理之, 山本州平, 馬場達也, 原崇, 小谷スミ子
    • Organizer
      FOOMA JAPAN 2009 アカデミックプラザ
    • Place of Presentation
      東京ビッグサイト(東京)
    • Related Report
      2009 Annual Research Report
  • [Presentation] 超高圧処理食品加工技術の紹介2009

    • Author(s)
      西海理之, 山本州平, 金娟廷, 近藤玲
    • Organizer
      フードメッセin新潟2009
    • Place of Presentation
      朱鷺メッセ(新潟)
    • Related Report
      2009 Annual Research Report
  • [Presentation] 超高圧食品加工技術の開発2009

    • Author(s)
      西海理之, 山本州平, 金娟廷, 近藤玲, 馬場達也
    • Organizer
      農林水産省アグリビジネス創出フェア2009
    • Place of Presentation
      幕張メッセ(千葉)
    • Related Report
      2009 Annual Research Report
  • [Remarks]

    • URL

      http://researchers.adm.niigata-u.ac.jp/R/staff/?userId=612

    • Related Report
      2011 Final Research Report
  • [Remarks]

    • URL

      http://researchers.adm.niigata-u.ac.jp/R/staff/?userId=612

    • Related Report
      2011 Annual Research Report
  • [Remarks]

    • URL

      http://researchers.adm.niigata-u.ac.jp/R/staff/?userld=612

    • Related Report
      2010 Annual Research Report
  • [Remarks]

    • URL

      http://researchers.adm.niigata-u.ac.jp/R/staff/?userId=612

    • Related Report
      2009 Annual Research Report

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Published: 2009-04-01   Modified: 2016-04-21  

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