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Digital Ethnographic Mapping of Neighborhood Foodscapes in Shanghai and Tokyo

研究課題

研究課題/領域番号 16K04099
研究種目

基盤研究(C)

配分区分基金
応募区分一般
研究分野 社会学
研究機関上智大学

研究代表者

Farrer James  上智大学, 国際教養学部, 教授 (40317508)

研究期間 (年度) 2016-04-01 – 2023-03-31
研究課題ステータス 完了 (2022年度)
配分額 *注記
4,680千円 (直接経費: 3,600千円、間接経費: 1,080千円)
2019年度: 650千円 (直接経費: 500千円、間接経費: 150千円)
2018年度: 1,430千円 (直接経費: 1,100千円、間接経費: 330千円)
2017年度: 1,430千円 (直接経費: 1,100千円、間接経費: 330千円)
2016年度: 1,170千円 (直接経費: 900千円、間接経費: 270千円)
キーワードfoodways / food studies / urban studies / comparative sociology / community research / social sustainability / community / resilience / public anthropology / neighborhood gastronomy / digital ethnography / Urban sociology / Urban foodscapes / Third spaces / Comparative ethnography / Food studies / Shanghai / Tokyo / urban sociology / culinary fields / food and society / night-time economy / sociology of work / urban foodways / Tokyo urban studies / Shanghai urban studies / culinary cummunity / Cuisine / Neighbourhoods / Digital ethnography / Urban studies
研究成果の概要

本研究は、質的研究手法により、東京と上海の地域食文化を研究し、公開研究ウェブサイトを創出することを目的としています。コロナ禍のため、上海のプロジェクトは中途打ち切りとなりましたが、上海の中心部にある一つの地域(大沽路)に関する調査は終了しました。東京の研究においては、一つの地域(西荻窪)で調査を行い、バイリンガルのウェブページを通じてその結果を共有しています。調査を基に、持続可能な地域のガストロノミーの概念を構築しました。そして、都市の地域における料理文化を持続させるための重要な四つの要素を特定しました:人間的スケールの建築環境、個人経営の店、職人技術の伝統、および移民の起業精神です。

研究成果の学術的意義や社会的意義

The project has scientific significance in developing the concept of sustainable neighborhood foodways, extending the idea of social sustainability to the study of urban gastronomy.
Socially the project made results available to the public in a bilingual English-Japanese website nishiogiology.org.

報告書

(8件)
  • 2022 実績報告書   研究成果報告書 ( PDF )
  • 2021 実施状況報告書
  • 2020 実施状況報告書
  • 2019 実施状況報告書
  • 2018 実施状況報告書
  • 2017 実施状況報告書
  • 2016 実施状況報告書
  • 研究成果

    (85件)

すべて 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 その他

すべて 国際共同研究 (4件) 雑誌論文 (18件) (うち国際共著 5件、 査読あり 13件、 オープンアクセス 8件) 学会発表 (36件) (うち国際学会 19件、 招待講演 27件) 図書 (20件) 備考 (7件)

  • [国際共同研究] Coventry University(英国)

    • 関連する報告書
      2021 実施状況報告書
  • [国際共同研究] London School of Economics/Coventry University(英国)

    • 関連する報告書
      2020 実施状況報告書
  • [国際共同研究] New York University Shanghai/Duke Kunshan University(China)

    • 関連する報告書
      2017 実施状況報告書
  • [国際共同研究] New York University Shanghai(China)

    • 関連する報告書
      2016 実施状況報告書
  • [雑誌論文] An Academic Diptych2023

    • 著者名/発表者名
      Farrer James
    • 雑誌名

      Gastronomica

      巻: 23 号: 1 ページ: iv-ix

    • DOI

      10.1525/gfc.2023.23.1.iv

    • 関連する報告書
      2022 実績報告書
  • [雑誌論文] Oishii: The History of Sushi by Eric C. Rath2023

    • 著者名/発表者名
      Farrer James
    • 雑誌名

      The Journal of Japanese Studies

      巻: 49 号: 1 ページ: 217-221

    • DOI

      10.1353/jjs.2023.0024

    • 関連する報告書
      2022 実績報告書
  • [雑誌論文] Seeing the Kanda River2022

    • 著者名/発表者名
      Farrer James
    • 雑誌名

      Gastronomica

      巻: 22 号: 4 ページ: 49-53

    • DOI

      10.1525/gfc.2022.22.4.49

    • 関連する報告書
      2022 実績報告書
    • 査読あり / 国際共著
  • [雑誌論文] Sustainable neighbourhood gastronomy: Tokyo independent restaurants facing crises2022

    • 著者名/発表者名
      Farrer James
    • 雑誌名

      Asia Pacific Viewpoint

      巻: 63 号: 3 ページ: 396-410

    • DOI

      10.1111/apv.12339

    • 関連する報告書
      2022 実績報告書 2021 実施状況報告書
    • 査読あり / 国際共著
  • [雑誌論文] Commonplace and out-of-place diversities in London and Tokyo: migrant-run eateries as intercultural third places2021

    • 著者名/発表者名
      Wessendorf Susanne、Farrer James
    • 雑誌名

      Comparative Migration Studies

      巻: 9 号: 1 ページ: 1-7

    • DOI

      10.1186/s40878-021-00235-3

    • 関連する報告書
      2021 実施状況報告書
    • 査読あり / オープンアクセス / 国際共著
  • [雑誌論文] The space-time compression of Tokyo street drinking2021

    • 著者名/発表者名
      Farrer James
    • 雑誌名

      Food, Culture & Society

      巻: 24 号: 1 ページ: 49-65

    • DOI

      10.1080/15528014.2020.1859902

    • 関連する報告書
      2021 実施状況報告書 2020 実施状況報告書
    • 査読あり
  • [雑誌論文] Commonplace and out-of-place diversities in London and Tokyo: migrant-run eateries as intercultural third places2021

    • 著者名/発表者名
      Susanne Wessendorf and James Farrer
    • 雑誌名

      Comparative Migration Studies

      巻: 9 ページ: 1-18

    • 関連する報告書
      2020 実施状況報告書
    • 査読あり / オープンアクセス / 国際共著
  • [雑誌論文] “From Cooks to Chefs: Skilled Migrants in a Globalizing Culinary Field”2020

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 雑誌名

      Journal of Ethnic and Migration Studies

      巻: 47 号: 10 ページ: 1-25

    • DOI

      10.1080/1369183x.2020.1731990

    • 関連する報告書
      2020 実施状況報告書 2019 実施状況報告書
    • 査読あり
  • [雑誌論文] A Tokyo Restaurant Community Faces COVID-192020

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 雑誌名

      Etnografia e Ricerca Qualitativa

      巻: 2 ページ: 245-254

    • 関連する報告書
      2020 実施状況報告書
    • 査読あり
  • [雑誌論文] On the Other Side of the Curve: China's Restaurateurs Face an Uphill Battle2020

    • 著者名/発表者名
      Farrer James
    • 雑誌名

      Gastronomica

      巻: 20 号: 3 ページ: 24-25

    • DOI

      10.1525/gfc.2020.20.3.24

    • 関連する報告書
      2020 実施状況報告書
    • 査読あり
  • [雑誌論文] How are Tokyo’s Independent Restauranteurs Surviving the COVID Crisis2020

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 雑誌名

      Asia Pacific Journal: Japan Focus

      巻: 18 ページ: 1-15

    • 関連する報告書
      2020 実施状況報告書
    • 査読あり / オープンアクセス
  • [雑誌論文] Asian food and culinary politics: food governance, constructed heritage and contested boundaries2020

    • 著者名/発表者名
      Chan Yuk Wah、Farrer James
    • 雑誌名

      Asian Anthropology

      巻: 20 号: 1 ページ: 1-11

    • DOI

      10.1080/1683478x.2020.1779968

    • 関連する報告書
      2020 実施状況報告書
    • 査読あり / 国際共著
  • [雑誌論文] Who owns a cuisine? The grassroots politics of Japanese food in Europe2020

    • 著者名/発表者名
      Farrer James、Wang Chuanfei
    • 雑誌名

      Asian Anthropology

      巻: 20 号: 1 ページ: 12-29

    • DOI

      10.1080/1683478x.2020.1774960

    • 関連する報告書
      2020 実施状況報告書
    • 査読あり / オープンアクセス
  • [雑誌論文] “Grimy Heritage: Organic Bar Streets in Shanghai and Tokyo”2019

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 雑誌名

      Built Heritage

      巻: 3(3) ページ: 73-85

    • 関連する報告書
      2019 実施状況報告書
    • 査読あり / オープンアクセス
  • [雑誌論文] The Decline of the Neighborhood Chinese Restaurant in Urban Japan2018

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 雑誌名

      Jahrbuch fur Kulinaristik: The German Journal of Food Studies and Hospitality

      巻: 2 ページ: 197-222

    • 関連する報告書
      2018 実施状況報告書
    • 査読あり
  • [雑誌論文] Japanese Culinary Mobilities Research: The Globalization of the Japanese Restaurant2017

    • 著者名/発表者名
      James Farrer, Chuanfei Wang, David Wank, Monica R. de Carvalho, Christian Hess, Lenka Vyletalova
    • 雑誌名

      Foods & Food Ingredients Journal Japan

      巻: 222 ページ: 257-66

    • 関連する報告書
      2017 実施状況報告書
    • オープンアクセス
  • [雑誌論文] The Rise of Global Studies in East Asia: Institutions and Ideology in National Education Systems2017

    • 著者名/発表者名
      David L. Wank and James Farrer
    • 雑誌名

      global-e

      巻: 10 ページ: 1-2

    • 関連する報告書
      2017 実施状況報告書
    • オープンアクセス
  • [雑誌論文] The Rise of Global Studies in East Asia: Institutions and Ideology in National Education Systems2017

    • 著者名/発表者名
      David Wank and James Farrer
    • 雑誌名

      global-e

      巻: 10 (13)

    • 関連する報告書
      2016 実施状況報告書
    • オープンアクセス
  • [学会発表] Shanghai’s “Third Coming” as a Global City2022

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      2022 Global City Roundtable, The Education University of Hong Kong, Oct. 28, 2022, keynote address.
    • 関連する報告書
      2022 実績報告書
    • 国際学会 / 招待講演
  • [学会発表] Sustaining Neighborhood Foodways in the Face of Urban Redevelopment Schemes in Tokyo2022

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      Conference on Food and Sustainability: Local food system, food policy and global engagement
    • 関連する報告書
      2022 実績報告書
    • 国際学会 / 招待講演
  • [学会発表] Sustainability and Crisis in Japanese Foodways2022

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      Roundtable at the Association for Asian Studies Annual Meeting
    • 関連する報告書
      2022 実績報告書
    • 国際学会
  • [学会発表] Sustainability and Crisis in Japanese Foodways2022

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      Association for Asian Studies Annual Meeting
    • 関連する報告書
      2021 実施状況報告書
    • 国際学会
  • [学会発表] Sustaining Neighborhood Gastronomy in Tokyo During the Pandemic2021

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      Annual Conference Association for the Study of Food and Society (ASFS)
    • 関連する報告書
      2021 実施状況報告書
    • 国際学会
  • [学会発表] Japanese Cuisine in Urban Chinese Foodways2021

    • 著者名/発表者名
      James Farrer and Chuanfei Wang
    • 学会等名
      Modern Chinese Foodways Conference
    • 関連する報告書
      2021 実施状況報告書
    • 招待講演
  • [学会発表] Sustainable Community Gastronomy: Insights from Ethnography2021

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      Association for Asian Studies Virtual Annual Conference
    • 関連する報告書
      2021 実施状況報告書 2020 実施状況報告書
    • 国際学会
  • [学会発表] Eating in Small Spaces: The Spatial Texture and Flavor of Neighbourhood Space in Tokyo2021

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      Building City Knowledge from Neighborhoods, ARI-NUS/SEANNET Conference
    • 関連する報告書
      2021 実施状況報告書
    • 招待講演
  • [学会発表] Japanese Cuisine in Urban Chinese Foodways2021

    • 著者名/発表者名
      James Farrer and Chuanfei Wang
    • 学会等名
      Modern Chinese Foodways Conference,
    • 関連する報告書
      2020 実施状況報告書
    • 招待講演
  • [学会発表] Eating in Small Spaces: The Spatial Texture and Flavor of Neighbourhood Space in Tokyo2021

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      Building City Knowledge from Neighborhoods, ARI-NUS/SEANNET Conference, National University of Singapore
    • 関連する報告書
      2020 実施状況報告書
    • 国際学会 / 招待講演
  • [学会発表] Restaurant Consumption/Restaurant Life: Lessons from Urban Ethnography in Tokyo and Shanghai2020

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      Sharing Economy and Urban Sustainability Workshop, Shanghai
    • 関連する報告書
      2020 実施状況報告書
    • 国際学会 / 招待講演
  • [学会発表] How are Tokyo’s Independent Restauranteurs Surviving the Pandemic?2020

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      Sophia University Institute of Comparative Culture Special Lecture Series: Vulnerable Populations in Japan under Covid-19
    • 関連する報告書
      2020 実施状況報告書
    • 招待講演
  • [学会発表] Bistro Battleground: Cultivating Western Cuisine in a Tokyo Neighborhood2020

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      AAS-in-Asia (Association for Asian Studies Regional Meeting), Kobe, Japan
    • 関連する報告書
      2020 実施状況報告書
    • 国際学会 / 招待講演
  • [学会発表] "Shanghai as Global Food City?"2019

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      Carnegie Council for Ethics in International Affairs Speaker Series
    • 関連する報告書
      2019 実施状況報告書
    • 招待講演
  • [学会発表] “From Sukiyaki to Izakaya: Examining Culinary Modernity on a Global Scale”2019

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      New York University Food Studies Speaker Series
    • 関連する報告書
      2019 実施状況報告書
    • 招待講演
  • [学会発表] “Culinary Politics and Urban Foodways in Asia”2019

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      International Conference on Cultural Governance in Asia 2019: Soft Power, Place-(re)making and Civility. City University Hong Kong
    • 関連する報告書
      2019 実施状況報告書
    • 国際学会 / 招待講演
  • [学会発表] “Who Owns A Cuisine? The Grassroots Politics of Japanese Food in Europe.”2019

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      Conference on Have you Eaten Yet? The History and Culture of Food in East Asia” University of San Francisco
    • 関連する報告書
      2019 実施状況報告書
    • 国際学会 / 招待講演
  • [学会発表] “The Cosmopolitan Yokocho: Immigrant entrepreneurs in a Japanese culinary community”2019

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      NODE: International Symposium on New and Old Migrations and Diversities in UK and Japan, Waseda University
    • 関連する報告書
      2019 実施状況報告書
    • 国際学会 / 招待講演
  • [学会発表] “The Global Izakaya: The Transurbanization of Japanese Restaurant Cuisine”2019

    • 著者名/発表者名
      James Farrer, Chris Hess, David Wank, Chuanfei Wang, Lenka Vyletalova, Monica R. de Carvalho
    • 学会等名
      Sophia Research Weeks and Institute of Comparative Culture, Sophia University, Tokyo
    • 関連する報告書
      2019 実施状況報告書
  • [学会発表] Shanghai’s Changing Expatriate Community: A Social Fields Approach to Migration Incorporation2018

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      China as an Emerging Migration Destination: theories, policies and trends, Department of Sociology, East China University of Science and Technology
    • 関連する報告書
      2018 実施状況報告書
    • 招待講演
  • [学会発表] The Culinary Politics of Taste in Global Japanese Restaurant Cuisine2018

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      Asian Studies Conference Japan
    • 関連する報告書
      2018 実施状況報告書
    • 国際学会
  • [学会発表] Tucking In: Small Culinary Spaces in Tokyo2018

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      Portland State University, Center for Japanese Studies, Kikkoman Japanese Food Culture Lecture Series
    • 関連する報告書
      2018 実施状況報告書
    • 招待講演
  • [学会発表] From Cooks to Chefs: Migrant Careers in a Globalizing Culinary Field2018

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      Conference on the Question of Skills in Cross-Border Mobility, Waseda University
    • 関連する報告書
      2018 実施状況報告書
    • 国際学会
  • [学会発表] Social Sustainability in Comparative Urban Studies2018

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      International Research Forum on Comparative Urban Studies, Sophia University
    • 関連する報告書
      2018 実施状況報告書
    • 国際学会 / 招待講演
  • [学会発表] China’s Consumer Revolution Revisited2018

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      Davis Fest: Celebrating Deborah Davis Contributions to the Global Sociology of China, Yale University Department of Sociology
    • 関連する報告書
      2018 実施状況報告書
    • 招待講演
  • [学会発表] Mapping a Japanese Culinary Neighborhood: the “Nishiogiology” Project2018

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      Endless. Discovery: Re-evaluating Japan's Travel and Tourism”Ateneo de Manila Japanese Studies Program International Conference on Japanese Studies
    • 関連する報告書
      2017 実施状況報告書
    • 招待講演
  • [学会発表] Michelin Stars Over China: Culinary Nationalism and Culinary Cosmopolitanism in Shanghai’s Fine Dining Sector2017

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      Culinary Nationalism in Asia Conference
    • 発表場所
      University of North Carolina Chapel Hill, NC, USA
    • 年月日
      2017-03-31
    • 関連する報告書
      2016 実施状況報告書
    • 国際学会 / 招待講演
  • [学会発表] European Cuisine in Neighborhood Tokyo: Artisanship, Entrepreneurship and Culinary Community2017

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      Conference internationale: Les echelles de l’alimentation entre Asie et Europe: Connexions, syncretismes, fusions
    • 発表場所
      l’Ecole des hautes etudes en sciences sociales, Paris, France
    • 年月日
      2017-02-23
    • 関連する報告書
      2016 実施状況報告書
    • 国際学会 / 招待講演
  • [学会発表] From Cooks to Chefs: the Construction of a Skilled Labor Category in the Transnational Culinary Field2017

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      International Workshop: Skilled Labor Mobility: Japan and Beyond
    • 関連する報告書
      2017 実施状況報告書
    • 招待講演
  • [学会発表] Street drinking: the reinvention of public drinking in spaces in Tokyo commuter station alleyways2017

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      CityFood Symposium, New York University
    • 関連する報告書
      2017 実施状況報告書
    • 招待講演
  • [学会発表] Machi Chuka/ Neighborhood Chinese: The Local of Foreign Foods in Tokyo2017

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      Der Globalisierte Gaumen: Ost Asiens Kuechen auf Reisen
    • 関連する報告書
      2017 実施状況報告書
    • 招待講演
  • [学会発表] Performing Foreign Culinary Culture: Migrant Workers in Shanghai’s Global Foodscapes2017

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      International Convention of Asian Scholars (ICAS)
    • 関連する報告書
      2017 実施状況報告書
    • 国際学会
  • [学会発表] Japanese Restaurant Cuisine in China2017

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      International Conference on Food Studies
    • 関連する報告書
      2017 実施状況報告書
  • [学会発表] Doing Ethnography in East Asian Urban Settings2016

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      Research Forum of the DFG Research Training Group 1613 ‘Risk and East Asia’ Duisburg-Essen University
    • 発表場所
      University of Duisburg, Germany
    • 年月日
      2016-12-23
    • 関連する報告書
      2016 実施状況報告書
    • 招待講演
  • [学会発表] Shanghai’s Global Foodscapes: International Migrants and Urban Food Culture2016

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      International Conference on “Chinese Food and Culture in Local and Global Perspectives,”
    • 発表場所
      Sun Yat Sen University, Guangzhou China
    • 年月日
      2016-10-28
    • 関連する報告書
      2016 実施状況報告書
    • 国際学会 / 招待講演
  • [学会発表] 上海のグローバルフードスケープ―国際移民と都市食文化2016

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 学会等名
      国際シンポジウム「東アジアの食文化交流」・公開ワークショップ「中国料理と近現代日本」
    • 発表場所
      Keio University, Tokyo
    • 年月日
      2016-10-02
    • 関連する報告書
      2016 実施状況報告書
    • 招待講演
  • [図書] Sexual Mobility, Migration, and Sexual Fields” in Asuncion Fresnoza-Flot and Gracia Liu-Farrer eds. Tangled Mobilities: Space, Affect and Personhood Across Social Spheres in Asian Migration2022

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 総ページ数
      21
    • 出版者
      Berghahn Books
    • 関連する報告書
      2022 実績報告書
  • [図書] .“A mobilities approach to ‘Japan’ fieldwork” in Cornelia Reiher Nora Kottman edited Studying Japan.2020

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 総ページ数
      501
    • 出版者
      Nomos
    • 関連する報告書
      2020 実施状況報告書
  • [図書] “How to present findings: Presenting and publishing” in Cornelia Reiher Nora Kottmann edited Studying Japan2020

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 総ページ数
      501
    • 出版者
      Nomos
    • 関連する報告書
      2020 実施状況報告書
  • [図書] “Red (Michelin) Stars Over China: Seeking Recognition in a Transnational Culinary Field” in Michelle King ed. Culinary Nationalism in Asia2019

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 出版者
      Bloomsbury Academic
    • ISBN
      9781350078673
    • 関連する報告書
      2019 実施状況報告書
  • [図書] “Culinary Globalization from Above and Below: Culinary Migrants in Urban Place Making in Shanghai” in Angela Lehmann and Pauline Leonard eds. Immigration to China in the Post-reform era: Destination PRC2019

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 出版者
      Palgrave Macmillan
    • ISBN
      9781137544339
    • 関連する報告書
      2019 実施状況報告書
  • [図書] “Culinary Mobilities: The Multiple Globalizations of Japanese Cuisine” in Cecilia Leong-Salobir ed. Routledge Handbook of Food in Asia2019

    • 著者名/発表者名
      James Farrer, Christian Hess, Monica R. de Carvalho, Chuanfei Wang, David Wank
    • 出版者
      Routledge
    • ISBN
      9781138669918
    • 関連する報告書
      2019 実施状況報告書
  • [図書] “Happy and Unhappy Meals: Culinary Approaches to the Good Life in Shanghai” Becky Yang Hsu and Richard Madsen (ed.) The Chinese Pursuit of Happiness: Anxieties, Hopes, and Moral Tensions in Everyday Life2019

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 出版者
      University of California Press
    • ISBN
      9780520306325
    • 関連する報告書
      2019 実施状況報告書
  • [図書] “The Migrant Ethnographer: When the Field Becomes Home” in Richard E. Ocejo edited Urban Ethnography: Legacies and Challenges (Research in Urban Sociology Volume 16)2019

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 出版者
      Emerald Publishing
    • ISBN
      9781787690349
    • 関連する報告書
      2019 実施状況報告書
  • [図書] International Migrants in China’s Global City: The New Shanghailanders (Routledge Series on Asian Migrations)2019

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 総ページ数
      219
    • 出版者
      Routledge
    • ISBN
      9781351207959
    • 関連する報告書
      2018 実施状況報告書
  • [図書] “Culinary Mobilities: The Multiple Globalizations of Japanese Cuisine” Cecilia Leong-Salobir ed. Routledge Handbook of Food in Asia2019

    • 著者名/発表者名
      James Farrer, Christian Hess, Monica R. de Carvalho, Chuanfei Wang, David Wank
    • 総ページ数
      18
    • 出版者
      Routledge
    • ISBN
      1138669911
    • 関連する報告書
      2018 実施状況報告書
  • [図書] “Culinary Globalization from Above and Below: Culinary Migrants in Urban Place Making in Shanghai” in Angela Lehmann and Pauline Leonard eds. Immigration to China in the Post-reform era: Destination PRC2019

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 総ページ数
      25
    • 出版者
      Palgrave
    • ISBN
      1137544333
    • 関連する報告書
      2018 実施状況報告書
  • [図書] “China's Party Kings: Shanghai Club Cultures and Status Consumption, 1920s-2010s” Dorothy Solinger ed. Polarized Cities: Portraits of the Rich and Poor in Urban China2018

    • 著者名/発表者名
      Andrew Field and James Farrer
    • 総ページ数
      22
    • 出版者
      Rowman and Littlefield
    • ISBN
      9781538116470
    • 関連する報告書
      2018 実施状況報告書
  • [図書] “Nightlife and the Night-time Economy in Urban China” in Weiping Wu and Mark Frazier, eds. SAGE Handbook of Contemporary China Vol II2018

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 総ページ数
      29
    • 出版者
      Sage
    • ISBN
      9781473948945
    • 関連する報告書
      2018 実施状況報告書
  • [図書] “Critical Expatriate Studies: Changing expatriate communities in Asia and the blurring boundaries of expatriate identity” in Gracia Liu-Farrer and Brenda Yeoh eds. Handbook of Asian Migration2018

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 総ページ数
      13
    • 出版者
      Routledge
    • ISBN
      9781138959859
    • 関連する報告書
      2018 実施状況報告書
  • [図書] “Domesticating the Japanese Culinary Field in Shanghai” in Tine Walravens and Andreas Niehaus eds. Feeding Japan: Cultures and Politics of Food Identities2018

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 総ページ数
      26
    • 出版者
      Palgrave MacMillan
    • ISBN
      9783319505534
    • 関連する報告書
      2017 実施状況報告書
  • [図書] “Shanghai Nightscapes and Ethnosexual Contact Zones” in Xuefei Ren and Roger Keil eds. The Globalizing Cities Reader 2nd Edition2018

    • 著者名/発表者名
      James Farrer and Andrew David Field
    • 総ページ数
      6
    • 出版者
      Routledge
    • ISBN
      9781138923690
    • 関連する報告書
      2017 実施状況報告書
  • [図書] . “Urban Foodways: A Research Agenda” in John Rennie Short ed. A Research Agenda for Cities2017

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 総ページ数
      13
    • 出版者
      Edward Elgar
    • 関連する報告書
      2017 実施状況報告書
  • [図書] “Vita urbana, contestualizzazione e scripting del comportamento sessuale in Cina e in Giappone” in Cirus Rinaldi ed. Copioni Sessuali. Storia, Analisi e Applicazioni2017

    • 著者名/発表者名
      James Farrer
    • 総ページ数
      18
    • 出版者
      Milan: Mondadori Milan
    • ISBN
      9788861845442
    • 関連する報告書
      2017 実施状況報告書
  • [図書] “Domesticating the Japanese Culinary Field in Shanghai” Feeding Japan: Cultures and Politics of Food Identities2017

    • 著者名/発表者名
      James Farrer (Tine Walravens and Andreas Niehaus editors)
    • 総ページ数
      540
    • 出版者
      Palgrave MacMillan
    • 関連する報告書
      2016 実施状況報告書
  • [図書] Urban Foodways: A Research Agenda”A Research Agenda for Cities2017

    • 著者名/発表者名
      James Farrer (John Rennie Short editor)
    • 総ページ数
      292
    • 出版者
      Edward Elgar
    • 関連する報告書
      2016 実施状況報告書
  • [備考] Nishiogiology

    • 関連する報告書
      2022 実績報告書
  • [備考] Nishiogiology: Community Foodways Research Project

    • 関連する報告書
      2021 実施状況報告書
  • [備考] Nishiogiology: Community Foodways Research Project

    • 関連する報告書
      2020 実施状況報告書
  • [備考] Nishiogiology: Tokyo Urban Foodways Research

    • 関連する報告書
      2019 実施状況報告書
  • [備考] Nishiogiology: Tokyo Urban Foodways Research

    • 関連する報告書
      2018 実施状況報告書
  • [備考] Nishiogiology: Tokyo Urban Foodways Research

    • URL

      https://www.nishiogiology.org/

    • 関連する報告書
      2017 実施状況報告書
  • [備考] Nishiogiology

    • URL

      http://www.nishiogiology.org

    • 関連する報告書
      2016 実施状況報告書

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公開日: 2016-04-21   更新日: 2024-01-30  

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