研究課題/領域番号 |
20F20304
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研究種目 |
特別研究員奨励費
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配分区分 | 補助金 |
応募区分 | 外国 |
審査区分 |
小区分80010:地域研究関連
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研究機関 | 京都大学 |
研究代表者 |
LOPEZ Mario 京都大学, 東南アジア地域研究研究所, 准教授 (70527639)
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研究分担者 |
RUIZ TAFOYA HERIBERTO 京都大学, 東南アジア研究所, 外国人特別研究員
RUIZ-TAFOYA HERIBETO 京都大学, 東南アジア地域研究研究所, 外国人特別研究員
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研究期間 (年度) |
2020-11-13 – 2023-03-31
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研究課題ステータス |
完了 (2022年度)
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配分額 *注記 |
1,100千円 (直接経費: 1,100千円)
2022年度: 200千円 (直接経費: 200千円)
2021年度: 600千円 (直接経費: 600千円)
2020年度: 300千円 (直接経費: 300千円)
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キーワード | Corporate Packaged Food / Food Consumption / Global South / Packaged Food / Food Patterns / Food Skills / Cooking / Urban Poor / Metro Manila / Mexico City / Food deskilling / Corona Virus |
研究開始時の研究の概要 |
This research compares the CPF consumption of slum dwellers in the global south to investigate to what degree the use of CPF impacts on cooking skills, eating habits, and knowledge and meanings of food itself. At a macro level, how have large multinationals such as Nestle strategically penetrated Mexico and the Philippines? At a micro level what is the societal impact of CPF in cooking skills and eating habits in slums of two historically-related cities but with different current social, economic and political contexts?
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研究実績の概要 |
In the final year, the applicant submitted, finalised and published a book as part of the outcome of his time at the Center for Southeast Asian Studies (CSEAS). He also has two research papers under review and three more that will be co-authored with the Dr Lopez.
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現在までの達成度 (段落) |
令和4年度が最終年度であるため、記入しない。
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今後の研究の推進方策 |
令和4年度が最終年度であるため、記入しない。
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