研究課題/領域番号 |
22K20606
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研究種目 |
研究活動スタート支援
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配分区分 | 基金 |
審査区分 |
0604:社会経済農学、農業工学およびその関連分野
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研究機関 | 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構 |
研究代表者 |
李 心悦 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 食品研究部門, 研究員 (40963947)
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研究期間 (年度) |
2022-08-31 – 2024-03-31
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研究課題ステータス |
交付 (2022年度)
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配分額 *注記 |
2,860千円 (直接経費: 2,200千円、間接経費: 660千円)
2023年度: 1,430千円 (直接経費: 1,100千円、間接経費: 330千円)
2022年度: 1,430千円 (直接経費: 1,100千円、間接経費: 330千円)
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キーワード | Vis-NIR spectroscopy / fluorescence fingerprint / NMR spectroscopy / vegetable freshness / freshness marker |
研究開始時の研究の概要 |
Vegetable freshness is an important factor for people to evaluate vegetable quality. This research aims to develop a nondestructive on-site monitoring method for vegetable freshness based on novel freshness marker metabolites validated by light-NMR spectroscopy fusion approach, with the following procedures: (1) search for freshness marker metabolites by NMR metabolomics, (2) find characteristic spectral absorption wavebands that are highly correlated with freshness marker compounds, (3) build the robust prediction model based on (1) and (2) for freshness estimation.
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