• 研究課題をさがす
  • 研究者をさがす
  • KAKENの使い方
  1. 前のページに戻る

Attitudes towards sustainable plant-based diets in Japan: Business and consumer perspectives

研究課題

研究課題/領域番号 24K16414
研究種目

若手研究

配分区分基金
審査区分 小区分07080:経営学関連
研究機関一橋大学

研究代表者

Rovanto Savu・Sasha  一橋大学, 社会科学高等研究院, 講師 (20990451)

研究期間 (年度) 2024-04-01 – 2026-03-31
研究課題ステータス 交付 (2024年度)
配分額 *注記
4,680千円 (直接経費: 3,600千円、間接経費: 1,080千円)
2025年度: 1,430千円 (直接経費: 1,100千円、間接経費: 330千円)
2024年度: 3,250千円 (直接経費: 2,500千円、間接経費: 750千円)
キーワードSustainability / Plant-based / Informal institutions
研究開始時の研究の概要

The research aims to identify attitudes and the outcomes of these attitudes towards sustainable plant-based food systems in Japan. Plant-based foods bear great sustainability potential due to their low environmental footprints compared to their animal-based alternatives, such as meat. However, clashing attitudes between businesses and consumers can even negate efforts made towards this sustainable practice. Through a vast dataset of survey and interview data, the study aims to generate novel understanding of the informal factors influencing the adoption of plant-based food systems in Japan.

URL: 

公開日: 2024-04-05   更新日: 2024-06-24  

サービス概要 検索マニュアル よくある質問 お知らせ 利用規程 科研費による研究の帰属

Powered by NII kakenhi