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2020 Fiscal Year Comments on the Screening Results

「栄養のための食欲」による生体恒常性の維持機構の解明

Research Project

Project/Area Number 20H00412
Research Category

Grant-in-Aid for Scientific Research (A)

Allocation TypeSingle-year Grants
Section一般
Review Section Medium-sized Section 38:Agricultural chemistry and related fields
Research InstitutionKyoto University

Principal Investigator

佐々木 努  京都大学, 農学研究科, 教授 (50466687)

Project Period (FY) 2020-04-01 – 2024-03-31
Outline of Opinions Expressed in the Review Results

本研究では、三大栄養素の各成分に対する食欲が存在し、各成分の欠乏・摂取を脳に伝えて食欲を調節するネガティブ・フィードバック機構を担う分子実態は何か、という学術的な問いを解くことを目的としている。
三大栄養素の各成分に対する食欲調節の分子メカニズムの解明を行う、学術的独自性や創造性が認められる研究である。未解明な部分も多く、解析・解明が進めば、より広い学術、科学技術あるいは社会などへの波及効果も期待できる。

URL: 

Published: 2020-07-03  

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