Project/Area Number |
17K06626
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Research Category |
Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
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Allocation Type | Multi-year Fund |
Section | 一般 |
Research Field |
Civil and environmental engineering
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Research Institution | Kagoshima National College of Technology |
Principal Investigator |
Yamada Masayoshi 鹿児島工業高等専門学校, 都市環境デザイン工学科, 准教授 (80469593)
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Co-Investigator(Kenkyū-buntansha) |
黒田 恭平 都城工業高等専門学校, 物質工学科, 助教 (50783213)
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Project Period (FY) |
2017-04-01 – 2020-03-31
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Project Status |
Completed (Fiscal Year 2019)
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Budget Amount *help |
¥4,680,000 (Direct Cost: ¥3,600,000、Indirect Cost: ¥1,080,000)
Fiscal Year 2019: ¥1,430,000 (Direct Cost: ¥1,100,000、Indirect Cost: ¥330,000)
Fiscal Year 2018: ¥1,430,000 (Direct Cost: ¥1,100,000、Indirect Cost: ¥330,000)
Fiscal Year 2017: ¥1,820,000 (Direct Cost: ¥1,400,000、Indirect Cost: ¥420,000)
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Keywords | メタン発酵 / UASB-DHSシステム / COD容積負荷 / メタン生成活性試験 / 省・創エネルギー / バイオリアクター / 廃水処理 |
Outline of Final Research Achievements |
In this study, continuous treatment experiment was conducted for soy-sauce production wastewater using a treatment system combining a psychrophilic (20℃) up-flow anaerobic sludge blanket (UASB) reactor and a down-flow hanging sponge reactor under ambient temperature. The COD removal rate of 81 ± 1.3% was achieved at a 29±5 kgCOD/m3/day organic loading rate (7,800 ± 940 mgCOD/L and 4gNa+/L as influent actual soy-sauce based wastewater) in the UASB reactor.
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Academic Significance and Societal Importance of the Research Achievements |
各種食品製造工場において高濃度有機性廃水が排出されているが、一般的には活性汚泥処理プロセス等の好気性処理されている。しかし、曝気動力にエネルギーが必要であり、エネルギー効率が悪いため、持続型社会を構築するためにも効率的な処理方法が求められている。本研究では、醤油製造工程から排出される低温高濃度有機性・高塩濃度含有廃水である醤油製造実廃水等に低温(20℃)UASB-常温DHS システムを適用させた。
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