Project/Area Number |
21580286
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Research Category |
Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
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Allocation Type | Single-year Grants |
Section | 一般 |
Research Field |
Agro-economics
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Research Institution | National Agriculture and Food Research Organization |
Principal Investigator |
UMEMOTO Masaki 独立行政法人農業・食品産業技術総合研究機構, 中央農業総合研究センター農業経営研究領域, 研究領域長 (20370520)
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Co-Investigator(Kenkyū-buntansha) |
SHIMADA Shinji (独)農業・食品産業技術総合研究機構, 中央農業総合研究センター・生産体系研究領域, 上席研究員 (30355309)
SASAHARA Kazuya (独)農業・食品産業技術総合研究機構, 中央農業総合研究センター・水田利用研究領域, 主任研究員 (70355668)
GOTO Kazuhisa (独)農業・食品産業技術総合研究機構, 九州沖縄農業研究センター・作物開発・利用研究領域, 主任研究員 (70370616)
TAGUCHI Mitsuhiro (独)農業・食品産業技術総合研究機構, 中央農業総合研究センター・農業経営研究領域, 主任研究員 (90391424)
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Co-Investigator(Renkei-kenkyūsha) |
MASUDA Tadayoshi 大学共同利用機関法人人間文化研究機構, 総合地球環境学研究所・研究部, プロジェクト上級研究員
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Project Period (FY) |
2009 – 2011
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Project Status |
Completed (Fiscal Year 2011)
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Budget Amount *help |
¥4,550,000 (Direct Cost: ¥3,500,000、Indirect Cost: ¥1,050,000)
Fiscal Year 2011: ¥910,000 (Direct Cost: ¥700,000、Indirect Cost: ¥210,000)
Fiscal Year 2010: ¥2,730,000 (Direct Cost: ¥2,100,000、Indirect Cost: ¥630,000)
Fiscal Year 2009: ¥910,000 (Direct Cost: ¥700,000、Indirect Cost: ¥210,000)
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Keywords | 大豆 / ビジネスモデル / フードシステム / 生産性 |
Research Abstract |
There are many problems in Japanese soybean production and distribution system. To solve these problems, it is necessary for analyze comprehensively from aspect of consumer's behavior, strategies on soybean processors, product quality evaluation, cultivation technology, soybean crop farm. We pointed out following conclusions. Yield level of Japanese soybean production is lower than American soybean production and fluctuating. There are some discrepancies of product quality evaluation between soybean processors and producers. Therefore it is necessary to reconstruct the food system relates to soybean, and to improve the soybean production and stabilize the soybean supply in Japan.
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