2012 Fiscal Year Final Research Report
New Developments of Flavor Physics (Coordinating Group)
Project Area | New Developments of Flavor Physics |
Project/Area Number |
18071007
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Research Category |
Grant-in-Aid for Scientific Research on Priority Areas
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Allocation Type | Single-year Grants |
Review Section |
Science and Engineering
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Research Institution | Osaka University |
Principal Investigator |
YAMANAKA Taku 大阪大学, 大学院・理学研究科, 教授 (20243157)
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Co-Investigator(Kenkyū-buntansha) |
OSHIMA Takayoshi 名古屋大学, 大学院・理学研究科, 特任教授 (00134651)
KIM Shinhong 筑波大学, 数理物質科学研究科, 教授 (50161609)
NISHIKAWA Koichiro 高エネルギー加速器研究機構, 素粒子原子核研究所, 教授 (60198439)
NIWA Kimio 名古屋大学, 大学院・理学研究科, 名誉教授 (60113445)
NAKAMURA Mitsuhiro 名古屋大学, 素粒子宇宙起源研究機構, 准教授 (90183889)
HIKASA Kenichi 東北大学, 大学院・理学研究科, 教授 (20208739)
NAKAYA Tsuyoshi 京都大学, 大学院・理学研究科, 教授 (50314175)
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Project Period (FY) |
2006 – 2012
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Keywords | ニュートリノ混合 / クォーク混合 / 現象論的素粒子論 |
Research Abstract |
Grant-in-Aid for Scientific Research on Priority Areas: “New Devel-opments of Flavor Physics” was executed to study the quark and lepton .avor mixings from both the experimental and theoretical sides. The experiments used the world’s best accelerator facilities and detector techniques to make high sensitivity and high precision measurements. Coordinating Group was formed to enhance communication between ex-perimental and theoretical groups, to advance the flavor physics field, and to feed back the newest knowledge to the general public.
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[Remarks] (3) 金信弘、科学講演2009年11月07日(土), 静岡県立沼津東高等学校「ビッグバン宇宙の極初期を高エネルギー粒子加速器で探る-質量起源のヒッグス粒子を探して-」
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[Remarks] (11)日笠健一、財団法人高エネルギー加速器科学研究奨励会第24 回特別講演会2008年10月10日(金), 東京都千代田区アルカディア市ヶ谷, 「LHC が拓く究極の物理」